אם עוד היה לנו איזשהו ספק בנושא, הטמפרטורה ששררה באזורנו בתחילת השבוע הכריעה בסוגיה – הקיץ כבר כאן, בשיא הדרו וחמסינו. לא רק שהוא כאן, הוא כאן כדי להישאר, לפחות בארבעת החודשים הקרובים, ויחד איתו גם היתושים, אחוזי הלחות המוגזמים והחום. איזה חום.
הקיץ הפך באופן טבעי לשם נרדף לרביצה על חוף הים או שפת הבריכה, אכילת קרטיבים וקינוחים קפואים, תחושת הנאה צרופה ממזגן שעובד כמו צריך ובקיצור – מלחמה בחום. ארטיקים, גלידות, אבטיח עם או בלי קוביות גבינה בולגרית ליד, מרקי יוגורט וגספצ'ו - כולם אחלה, אבל אנחנו לא יכולים הרי להסתפק רק בזה.
אז "מי מסוגל בכלל לחשוב על אוכל בחום הזה?" כנראה שכולנו. לכן אספנו עבורכם כמה טיפים לתזונה נכונה בקיץ ולמזונות מקררים, שיחד יוכלו להרכיב ארוחה קיצית, יעזרו לצנן את הגוף וגם להשביע את הרעב.
משקאות קיץ מצננים
מספיק כאב ראש אימתני אחד של יום קיץ כדי להזכיר לנו שוב כמה חשובה לגוף אספקת נוזלים סדירה ורציפה – זאת אומרת, שתייה. שתיית מים קרירים תחזיר לגוף את הנוזלים שאנחנו מאבדים בהזעה ותתרום לתחושה טובה ורעננה גם בימים חמים במיוחד. בנוסף למים, כדאי ליהנות גם ממיצי פירות קרירים ומרעננים כמו מיץ או שייק מלון, מיץ תפוחים או לימונדה צוננת עם המון נענע (וכנראה גם המון סוכר, שלא תגידו שלא אמרתי), וגם חליטות צמחים מקוררות של קמומיל מרווה או מליסה יעשו את העבודה.
פירות
לא רק שפירות הקיץ הם אחד הדברים הנפלאים והטעימים שיש, הם גם מלאים במים ולכן עוזרים להרוות צמא ומעשירים את הגוף בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. כדאי להקפיד על צריכת פירות עונתיים ובכל מקרה לזכור שמומלץ לאכול פירות על קיבה ריקה ולא אחרי האוכל. דוגמא לפירות מקררים: אבטיח, מלון, קיווי, מנגו, תפוח עץ ואננס. מישהו אמר סלט פירות?
ירקות
ירקות מספקים לגוף שפע תזונתי ודורשים יחסית מעט אנרגיה לעיכול, ולכן הם המזון המושלם לקיץ. אפשר לחתוך גס ירקות לסלט כיפי ועשיר, אפשר להקפיץ עם מעט שמן זית במחבת, לצלות בתנור או לאדות ולהגיש כתוספת ליד מנת עוף או דג. מלפפון, ברוקולי, זוקיני, חסה, סלרי, אבוקדו, אספרגוס וקייל, נחשבים לירקות שעוזרים לקירור הגוף.
אוכל חם

אם החום העז עוד לא גרם לכם לוותר לגמרי על בישול, ואתם לא חוששים שהדלקת להבות הגז יפגמו בפעולת המזגן שגם ככה די מתקשה לספק את הסחורה השבוע – דעו שפחות כדאי בקיץ לבשל תבשילים בבישול ארוך, כמו צלי או קדרה. אם כבר מבשלים כדאי לעשות זאת בטמפרטורה גבוהה וטכניקות בישול מהיר כמו הקפצה או צריבת המזון קלות. מומלץ פחות לטגן ולאפות אלא לחלוט או לאדות את המזון ללא מים, ככה ישמרו ערכיו התזונתיים בצורה המירבית.
מה שמתעכל בקלות, מקרר בקלות
בגלל עומס החום, אנחנו זקוקים למזונות מקררים, יותר מזון טרי, פחות מזון מבושל. כדאי להרבות באכילת פירות, ירקות ופחמימות – הגוף אינו משקיע בעיכולם אנרגיה רבה יחסית וככל שהמזון מתעכל בקלות, כך הוא מקרר יותר. מומלץ להפחית באכילת בשר וביצים, הנחשבים מזונות קשים יותר לעיכול.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו