הסיפור שלי עם חוות צוק התחיל ממש ברגע שיצאתי מהרכב. הדבר הראשון שרואים זה את המעדנייה שממוקמת בחזית, וכשיוצאים מהארוחה גם מבינים למה - אין ספק שגם אתם תרצו לקנות עוד מהאוכל הזה כשתצאו.
• מבצעים מעולים במסעדות בכל הארץ
חוות צוק היא מסעדת בשרים, אבל היא גם יותר מזה - לא רק נתחים על המשקל או מנות בנאליות. בתפריט תוכלו למצוא מנות ראשונות מגוונות, סלטים, עיקריות, מנות בלחם וכמובן שנתחים מהאטליז של המקום. אנחנו הזמנו את הקרפצ'יו, כבד קצוץ, קבב מג'הול, סלט קיסר, חטיפי אסאדו, את ה-dirty burger, המבורגר הוואגיו ונתח פריים ריב (אנטריקוט).
הראשונות שהגיעו לשולחן היו הקרפצ'יו, הכבד והקבב. מנה אחת לימונית, השנייה מרקמית והאחרונה מתוקה ומתחכמת.
אם בעבר גדלתי על המשפט "לימון מוסיף המון" אז במנת הקרפצ'יו זה בהחלט בא לידי ביטוי, כשהחמיצות של הלימון נתנה קיק נפלא למנה. הקרפצ'יו הגיע נטול גינונים מיוחדים במראה, אבל עשיר בטעם ונימוח להפליא.
לצידו, דווקא לקבב המג'הול עם השם המתחכם, התחכום הזה לא הספיק. המנה הגיעה כתמר (מג'הול, איך לא) פתוח כשבתוכו יושב לו הקבב. בכלליות המנה נראתה מבטיחה, אבל במבחן הטעם השילוב בין המתיקות של התמר לבין בשר הקבב לא היה מאוזן, וטעם התמר האפיל על המנה עד כדי שהבשר כמעט שלא הורגש, וחבל.
מנה נוספת שהגיעה לשולחן היו חטיפי האסאדו המצופים בקראסט ברביקיו כשלצידם סלט קולסלאו. בניגוד לקבב, כאן דווקא המתיקות השתלבה מצוין וגרמה לי להתענג על המנה בכל נגיסה.
מיד אחר כך הגיע הכוכב של הארוחה עם הסכמה גורפת בקרב היושבים בשולחן, ה-dirty burger.
אם לומר את האמת, מעולם לא חשבתי שאהיה במסעדת בשרים והטעם שיישאר לי על הלשון יהיה דווקא של ההמבורגר, אבל בביס הראשון במנת ה-dirty burger לא היה לי ספק שמדובר בסיפור אהבה, וכזה שישאיר לי טעם של עוד.
הקציצה מורכבת מבשר הולשטיין מקומי כשמעליו קורנביף מעושן, ריבת בצל וירקות, ונסגרת בלחמנייה מרוחה במיונז כמהין שרק גרם לי לרצות לסיים את הלחם עם או בלי הקציצה. בין הבשר הרך והעסיסי לבין הקראנצ'יות של הקורנביף נוצר שילוב מצוין של מרקמים, כשמעל הכל מנצחת ריבת הבצל שמוסיפה מתקתקות שובבה לסיום. זה נכון שיש מוטיב חוזר עם עניין המתיקות, אבל אחרי שעוברים את ההתחלה היא משתלבת לאורך הארוחה.המבורגר הוואגיו לעומתו, הנחשב לנתח איכותי ופופולרי בקרב קרניבורים, היה מעט שטוח בטעם ולא עמד בציפיות.
לסיום כל חגיגת הבשר הזו, הגיע גם נתח אמיתי, הפריים ריב. המנה הייתה עשירה בשומן על העצם שהעשיר את הביס שהיה ממילא קליל, והחליק טוב בגרון.
קינחנו בברד פודינג, מהסוג שגורם למשפט "לקינוח יש קיבה נפרדת" להפוך למאוד נכון. הקינוח הגיע חם ומנחם ליום חורף סגריר כשרוטב קרמל מלוח הוזלף מעליו, ושלט במתיקות בצורה מדויקת.
אפשר לומר שהחוויה בחוות צוק הייתה בהחלט מפתיעה. כשבאים בשביל הנתחים המפורסמים ונשארים בשביל המנות האחרות בתפריט, אין ספק שאפשר לקחת כבר מראש מספר לתור במעדנייה הסמוכה, כי בטוח שתיכנסו אליה בסיום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו