תערוכת הרטרוספקטיבה של האומנית היפנית יאיוי קוסאמה הפכה ויראלית גם בישראל, עוד בטרם נפתחה לקהל הרחב. הרשתות החברתיות התמלאו בחזיונות צהובים, ורודים אדומים, לבנים וכולם מנוקדים בתבנית החוזרת על עצמה והמאפיינת כל כך את עבודותיה של קוסאמה – נקודות.
אך לאחר ביקור בתערוכה נגלה עולם ומלואו של עבודה יצירתית ואובססבית, ולא, לא הכל אינסטגרמי. חלל שלם הוקדש לעבודותיה הראשונות כנערה בת עשרים שמציירת יומם וליל. דווקא בחלל זה ההשראה מציפה וחובקת.
עבודות על נייר אורז, משיכות מכחול עדינות יותר, תנועתיות של מים, התייחסות לצמחייה ולטבע והתבוננות גראפית ייחודית כל כך. כל אלה יכולים לבוא לידי ביטוי בתרגום עולמות ההשראה לאוכל. אפשר תמיד להתייחס לפשט, לנקודות ואפשר להעניק ולצלול לעולמה המוטרף של האומנית וליצור קנבס קולינארי שלם בהשראתה.
על כן, לא פלא שקובי בכר, שף מסעדת פאסטל הממוקמת במוזיאון תל אביב לאומנות, הרים את הכפפה המרצדת והיוקדת הזאת ובנה ארוחה בהשראת התערוכה. אל החגיגה הצטרף עולה חדש מתחום הוויסקי, סינגלט מאלט סקוטי משובח העונה לשם אברפלדי ואף הוא ילווה את ארוחת הטעימות המיוחדת.
המשקה, המכונה בפי רבים "לגימת הזהב" בשל סמיכות המזקקה למקום בו שכנו בעבר מכרות זהב, מוצע בשלוש גרסאות יישון - 12, 16 ו-21 שנה.
באי המסעדה והמוזיאון יכולים לבחור מבין 3 אופציות של בילוי:
במהלך כל שעות היום יוגש, התפריט המיוחד הכולל מנות בהשראת התערוכה זאת בנוסף לתפריט הקבוע.
לרוכשים מראש באתר המוזיאון, תוצע מידי יום בין השעות 15:30-17:00 עסקית הכוללת מנה ראשונה, עיקרית וכוס יין במחיר מיוחד של 125 ש"ח ללא הגבלות של בחירת מנות
החל מיום שלישי, ה-23.11 וכך מדי שבוע, ייפתח המוזיאון לראשונה את שעריו לביקור לילי ויוצע כרטיס משולב הכולל 1+1 על קוקטיילים ותפריט מנות ספיישל.
בין המנות בתפריט החגיגי:
פופ ארט דלעת- סקאלופ צרובים על הפלאנצ'ה, זביון מיסו, אורז בר פריך וסלט גרגיר נחלים; דגי אינסוף - קוביות דג נא עטופות באבקת אצות, ביצי דג מעופף וצ'לי מותסס ומעושן; דלעת משוגעת - עוגת ספוג, קומפוט, שמנת חמוצה, פילה קלמנטינה וגלידת תבלינים עוקצת; ביצת פאברז'ה - קציפת תפוז, סורבה מנדרינה לואיזה, סוכריות קופצות ופירות יער טריים, ועוד.
שדרות שאול המלך 27, תל אביב. לפרטים נוספים
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו