לרובינו השגרה אינה מאפשרת שמירה אבסולוטית על תזונה נקייה, בריאה וטבעית. ומכיון שכך, ומאחר והחיים מלאים בפשרות, גם באוכל – בעיקר באוכל, חשוב להרחיב את האופקים ולדעת יותר.
גם אם נמשיך לצרוך מוצרים מתועשים, עתירי סוכר, מלח ושומן נחות – נצרוך מעט פחות מבעבר. התודעה תחלחל אל הפרקטיקה ואט אט נמצא עצמינו מפחיתים כמויות של מזון שאינו בריא לנו.
המוצר שעומד הפעם למבחן נופל בדיוק לקטגוריה הזאת שבין לבין. אני יודעת שיש בו רכיב אחד המסוכן לבריאות אך מכיוון שאני גם יודעת שאין בכוונתי לצרוך כמות גדולה ממנו או להשתמש בו על בסיס יומי, הביקורת שלי עליו תהיה מתונה.
החלטתי לבשל עם המוצר האטרקטיבי של חברת מאסטר שף, שבבי בצל מטוגן. מדוע אטרקטיבי? מפני שקילוף, קיצוץ וטיגון של בצל זאת טרחה ואף אחד לא ישכנע אחרת.
מה גם שעל מנת להגיע למרקם הפריך השמור לשבבי הבצל הקנויים, יש לקמח את פיסות הבצל בטרם הטיגון, וזה שלב בעשייה שכולנו יודעים שיושמט וייכחד. גם אני אינני מתכוונת להשקיע כל כך הרבה זמן ומרץ בהכנה של שבבי בצל מטוגנים ופריכים.
ומדוע בכל זאת להשתמש בשבבים כאלה מן המוכן? מפני שהם תוספת פריכה ונהדרת לסלטים אסייתיים למיניהם. ״קריספי שאלוטס״ זה אחד המרכיבים הכי פופולאריים בז׳אנר הסלטים האסייתיים, התאילנדים בעיקר, וכחובבת המטבח המדובר אני מחזיקה במזווה שבבי בצל מטוגנים.
התרשמות ראשונית
על האריזה של המוצר מבית מאסטר שף מצוינת רשימת המלצות שימושית עד מאוד, המוצר מומלץ בהכנת חביתות, אורז, פתיתים, קציצות, פשטידות, המבורגר, כבד קצוץ, סלט ביצים, מג׳דרה ועוד. כששתי כפות שבבי בצל שקולים לבצל אחד קטן.
בחלק מהמקרים ההמלצה בהחלט יכולה להחליף את הבצל הטרי, כמו בהכנה של פתיתים, אורז וקציצות ובחלק מתאימה בשילוב עם בצל טרי, מה שבכל זאת חוסך עבודת קיצוץ, כמו פשטידות, המבורגר ומג׳דרה. ההמלצה לשימוש בסלט ביצים קצת תמוהה בעיני, אך זה כבר עניין של טעם. במנה של כבד קצוץ הייתי נמנעת משימוש בשבבים ומטגנים בצל טרי למשעי.
מה בכל זאת מפריע לי? שמן הדקלים. השמן נמצא במוצרים רבים עקב מחירו הנמוך ומה שיש בו בכמות שערורייתית זה שומנים רוויים, למעלה מ-50 אחוז. ועל כן לא מומלץ לצרוך אותו – על אחת כמה וכמה כשיש בשוק כל כך הרבה שמנים צמחיים טובים ובלתי רוויים.
לשומן רווי יש מבנה מולקולארי המאפשר לו להסתדר במנה צפוף ויציב. מבחינה תעשייתית זוהי ברכה, קל לעבוד איתו הוא יציב ומתגבש בטמפרטורת החדר, אך בשל כך יש לו גם נטייה להצטבר בעורקים, וכשהוא מגיע עם כולסטרול הוא עלול לגרום גם לו להצטבר בכלי הדם. במוצר זה יש למעלה מ- 20% שומן רווי.
עד שיוחלף שמן הדקלים בשומן אחר, אנא שימו לב לכמות השבבים שאתם מוסיפים למנה מפני שהם טעימים, ממכרים וחוסכים הרבה עבודה אך הם גם לא בריאים לכם כלל וכלל.
טווח מחירים: 9.90 שקלים עד 15.80 שקלים ל-150 גרם
אורז עם שבבי בצל מטוגן ופטריות
רשימת חומרים ל-4 מנות:
2 כוסות אורז לבן מבושלֿ
¼ כוס שמן זית
1 סלסילה פטריות שמפיניון פרוסות
4 כפות שבבי בצל מטוגן
2 כפיות ג׳ינג׳ר מגורר (אפשר קפוא)
חופן עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר)
כמה פרוסות בצל ירוק חריף עם רוצים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים להשחמה את הפטריות.
2. מוסיפים את האורז המבושל ושבבי הבצל ומטגנים יחדיו במשך דקותיים.
3. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.
4. מעבירים לכלי הגשה ומגישים חם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו