הכי מנחם: ארנצ׳יני עם מוצרלה

"הקובה האיטלקי": הוא עשוי ממעטפת פריכה של אורז מתובל העטוף בציפוי פירורי לחם קראנצ'י וליבו עשוי גבינת מוצרלה נוזלית וחמה

כמה מענג זה אוכל פריך מבחוץ ורך מבפנים. ויתרה מכך, לא רק רך אלא גם מותך. כזהו בדיוק הארנצ׳יני. הקובה של האיטלקים, עשוי ממעטפת פריכה של אורז מתובל העטוף בציפוי פירורי לחם קראנצ'י וליבו עשוי גבינת מוצרלה נוזלית וחמה.

אופן ההכנה מזכיר את מיומנות הכנת הקובה, אלא שהאורז העגול והעמילני יוצר עיסה נוחה לעבודה כפלסטלינה ומלאכת המילוי והגלגול הופכת קלה ופשוטה.

רשימת רכיבים ל-12 כדורים:

2 כוסות אורז עגול מבושל וקר

2 כפיות ממרח עגבניות מיובשות

2 כפיות רסק עגבניות

¼ כוס שמן זית

1 כפית תבלין אורגנו

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

150 גרם מוצרלה קשה חתוכה ל-12 קוביות 

12 עלי בזיליקום

לציפוי:

קמח

2 ביצים

פירורי לחם

שמן לטיגון עמוק

להגשה:

4 עגבניות מרוסקות על פומפיה

אופן ההכנה:

1.    טוחנים את האורז המבושל לעיסה, מערבבים פנימה ממרח עגבניות, רסק עגבניות, שמן זית, אורגנו, מלח ופלפל ומערבבים לממרח דביק ואחיד.

2.    בידיים רטובות לוקחים כדור בגודל פינג פונג ופותחים אותו ליריעה על כף היד. (מומלץ להרטיב מעט את הידיים בין כדור לכדור כדי שהאורז לא ידבק לכפות הידיים).

3.    מניחים עלה בזיליקום וקוביית מוצרלה, עוטפים באורז ומכדררים לכדור עגול ואטום.

4.    מכינים את חומרי הציפוי:

5.    מסדרים קערה עם קמח, קערה עם ביצים טרופות (מומלץ לתבל את הביצה במעט מלח ופלפל), קערה עם פירורי חם.

6.    טובלים כל כדור בקמח, לאחר מכן בביצה ואז בפרורי הלחם – ממש כמו שניצל.

7.    כשכל הכדורים מצופים, מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים כך שיזהיב מכל הצדדים.

8.    מוציאים לצלחת עם נייר סופג.

9.    מגישים חם בליווי רסק עגבניות טריות מתובל במעט מלח.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...