קיש תרד מעוטר בצנוברים בשילוב גבינת עיזים נהדרת להשלים את ארוחת השבועות

קיש תרד, גבינת עיזים וצנוברים

קיש תרד מעוטר בצנוברים בשילוב גבינת עיזים נהדרת להשלים את ארוחת השבועות

החומרים (לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ):

לבסיס:

  • 1/3 1 כוסות קמח
  • 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 2 כפות מים קרים
  • 1 כפית מלח

למילוי:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 ק"ג תרד טרי או 3 כוסות תרד מופשר
  • 150 גרם גבינת עיזים מפוררת
  • 1 מיכל (250 גרם) שמנת מתוקה לבישול
  • 2 ביצים טרופות
  • 4 כפות צנוברים
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון או במערבל מזון עם וו גיטרה מעבדים את הקמח ואת החמאה הקרה עד שנוצרים פירורים אחידים, מוסיפים את המלח ואת המים ומעבדים רק עד שנוצר בצק.
  2. עוטפים בניילון ומניחים במקרר כ־20 דקות.
  3. מחממים תנור ל־180 מעלות.
  4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק, מרפדים תבנית ושוליים של תבנית פאי, מחוררים את התחתית בעזרת מזלג ומחזירים למקרר.
  5. במחבת גדולה מחממים שמן זית ומאדים את עלי התרד (אם משתמשים בתרד מופשר, מסננים קודם מנוזלים). מסננים מנוזלים ומעבירים לקערה.
  6. מוסיפים את גבינת העיזים, הביצים והשמנת, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת על בסיס הבצק, מקשטים בצנוברים.
  7. אופים בחלקו התחתון של התנור כ־30 דקות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...