מצרכים:
בצק:
- 200 גרם קמח לבן
- כפית מלח
- 80 גרם שמן קוקוס או חמאה טבעונית
- 30 גרם חלב סויה
- 40 גרם רסק תפוחים
מילוי:
- 1 בצל סגול/לבן
- 1 כרישה
- 1 זוקיני
- 200 גרם גבינה צמחית בטעם טבעי
- 100 גרם מוצרלה מגורדת של פלנטי (לא חובה)
אופן ההכנה:
- במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה
- שמים קמח, מלח ושמן קוקוס ומעבדים עד מרקם פירורי.
- מוסיפים רסק תפוחים וחלב סויה ומעבדים עד מרקם מגובש בלבד.
- עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומעבירים לקירור לחצי שעה.
מילוי:
- קוצצים את הבצל והכרישה ומטגנים בסיר רחב עד הזהבה.
- מגרדים את הזוקיני בפומפייה, מוסיפים לסיר ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- אחרי שהכל התבשל מוסיפים את הגבינה הטבעונית. מערבבים ומניחים בצד.
- מדליקים תנור על 170 מעלות.
- פותחים את כדור הבצק ומניחים במרכז שני ניירות אפייה. בעזרת מערוך מרדדים לעיגול בעובי שווה.מדי פעם הופכים את הבצק כדי שלא ידבק והרידוד יהיה אחיד.
- מעבירים בעדינות את עיגול הבצק לתבנית ומחוררים בעזרת מזלג.
- מעבירים למקפיא ל20 דקות.
אפייה עיוורת:
- מניחים על הבצק נייר אפייה עם קטניה כבדה (לדוגמא שעועית או חומוס - לא צריכה להיות קטניה אכילה).
- אופים כ-14 דקות.
- מוציאים מהתנור, מורידים את נייר האפייה עם הקטניות ומוסיפים את המילוי לקיש.
- מפזרים מוצרלה טבעונית מגורדת ומכניסים חזרה לתנור בחום של 160 מעלות ל-40-45 דקות.
- מוציאים מהתנור ומחכים לקירור מוחלט של הקיש (מומלץ אפילו כמה שעות במקרר).
- פורסים למשולשים ומגישים חם.