מצרכים:
- 2 כוסות שקדים קלופים מושרים במים למינימום שעתיים ומסוננים
- 2/3 כוס - עד כוס שלמה אבקת סוכר
- כפית גרידת לימון
- מיץ מחצי לימון
- חצי כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 3/4 כוס צימוקים
- חבילת דפי פילו
- תרסיס שמן
אופן ההכנה:
- מכניסים את כל המצרכים מלבד דפי הפילו, צימוקים והשמן לבלנדר. מוסיפים מים עד כיסוי, פלוס קצת, וטוחנים למרקם חלק. ממליצה להוסיף מים כמה שצריך ולא "לקרוע" את הבלנדר, אח''כ הגבינה תשב בבד להגרת הנוזלים.
- תולים את הגבינה במקרר ל-5 שעות בתוך בד חיתול או מניחים את הבד בתוך מסננת שמתחתיה קערה. אם ממהרים אפשר לדלג על שלב המנוחה של הגבינה וסוחטים היטב.
- כאשר היא מוכנה (לא מאוד נוזלית) -מוסיפים צימוקים לפי הטעם.
- מדליקים תנור על 180°
- משמנים את דפי פילו וחותכים לרצועות לרוחב של כ 10 ס''מ.
- מניחים מתערובת הגבינה בתחתית הרצועה, מקפלים את הצדדים ומגלגלים כך שתיווצר אצבע עבה.
- אופים כ-15 דקות עד השחמה קלה.
- הצעת הגשה - לפזר אבקת סוכר למעלה
המתכון באדיבות מיכל מזרחי - בעלת קייטרינג טבעוני לאירועים -׳נקטר׳
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו