שיפודי טופו אננס ובצל במרינדת צ'יפוטלה מעושנת עם בוטנים וזרעי שומשום | צילום: נועם כרמון

שיפודי טופו אננס ובצל

מנת חלבון מושלמת למנגל - קוביות טופו עם אננס ובצל במרינדת צ'יפוטלה מעושנת עם בוטנים וזרעי שומשום

להכנת 5 שיפודים

מצרכים:

  • 300 גרם טופו חתוך לקוביות
  • חצי אננס חתוך לקוביות באותו גודל של הטופו
  • בצל לבן אחד חתוך לרבעים ומפורק לפלחים
  • בצל ירוק אחד חתוך למקטעים של 2 ס"מ
  • 2 פלפלי צ'יפוטלה מושרים במים רותחים לחצי שעה (ניתן לקנות במזרח ומערב)
  • כפית זרעי שומשום
  • כף בוטנים
  • כפית מלח גס
  • כף שמן זית
  • כף חומץ תפוחים

 

אופן הכנה:

  1. בקערה אחת שמים את הטופו, האננס ואת שני סוגי הבצל ומערבבים.
  2. במכתש ועלי התחילו לכתוש את פלפלי הצ'יפוטלה עם המלח הגס שיעזור עם העבודה ותוך כדי כתישה הוסיפו את והבוטנים וכתשו טוב הכל למשחה אחת (אם מתקשים עם הכתישה ניתן להוסיף ממי ההשרייה מעט כל פעם).
  3. לאחר שהתקבלה משחה, הוסיפו את שמן הזית ואת חומץ התפוחים, ערבבו ושפכו הכל אל הקערה עם הטופו והירקות ועסו אותם טוב טוב עם המרינדה (אפשר לעשות זאת שעה לפני ההכנה, רצוי כמה שעות מראש כדי שהטעמים יספגו כמה שיותר).
  4. שפדו את הירקות על שיפודים דקים לפי איזה סדר שאתם מעדיפים, כדאי להתחיל עם האננס, לאחר מכן טופו, בצל ובצל ירוק עד שמגיעים לקצה השיפוד, באופן הזה את כל החמישה.
  5. צולים על מחבת גריל או גריל חם כאשר הרשת משוחה במעט שמן כדי למנוע הדבקות, כדאי להיות זהירים כשהופכים את השיפודים מכיוון שהטופו עדין מאוד.
  6. הופכים את השיפוד מצד לצד במשך כמה דקות על שהאננס מקבל צבע קרמלי ומעט שרוף ומוציאים לצלחת הגשה גדולה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...