מחסלים את החמץ: עוגת ביסקוויטים

הילדים הציעו לשלב שמחה בשמחה וקישטו את עוגת הביסקוויטים בכדורי השוקולד • איך לא חשבנו על זה קודם? • מתכון לסגר

עוגת הביסקוויטים של חדווה, אמא של יונית חברתי הטובה מזה למעלה משלושים שנה, מלווה אותי בחדווה מתוקה בכל יום הולדת וסיבה למסיבה. היא כל כך טעימה שאני מוצאת עצמי מיישרת את העוגה בעודה בתבנית בשקט בחסות המקרר, פשוט לא מצליחה להתאפק.

צילום: עומר ברש

את העוגה מלווים בכל חגיגה, כדורי השוקולד שלי. הפעם הציעו הילדים לשלב שמחה בשמחה וקישטו את עוגת הביסקוויטים בכדורי השוקולד, איך לא חשבתי על זה קודם?!

עוגת הביסקוויטים של חדווה

רשימת חומרים לתבנית מלבנית 30X20:

200 גרם שוקולד

200 גרם חמאה

3 ביצים מופרדות

½ כוס סוכר

250 גרם (1 גביע) גבינה לבנה 9%

1 כוס חלב (אפשר להוסיף 2 כפיות קפה נמס אם אוהבים)

1 חבילת ביסקוויטים

אופן ההכנה:

על אמבט מים (קערה המונחת על קלחת ובה מים חמים הממשיכים להתבשל על להבה נמוכה) ממיסים חמאה ושוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.

מוסיפים חלמונים אחד, אחד וטורפים היטב תוך עירבוב כשהקערה עדיין על אמבט המים, כך שהחלמונים יתבשלו מעט.

מסירים מעל האש, מוסיפים גבינה ומערבבים לקרם חלק.

מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומבריק.

מקפלים את קצץ החלבונים לתערובת השוקולד.

בתבנית מלבנית מסדרים שכבת ביסקוויטים טבולים בחלב,

יוצקים 1/3 מכמות הקרם ומסדרים מעל שכבת ביסקוויטים נוספת.

יוצקים 1/3 נוסף מהקרם וכך הלאה ליצירת שלוש שכבות.

מקררים היטב, חותכים למלבנים או ריבועים ומגישים.



כדורי שוקולד

רשימת חומרים לכ-30 יחידות:

150 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות

1/2 כוס שמנת מתוקה

200 גרם ביסקוויטים שבורים

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס קקאו

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

50 גרם שוקולד חלב מגורר  - אם רוצים

אופן ההכנה:

ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה לתערובת חלקה ומבריקה.

מעבירים את כל החומרים מלבד שוקולד החלב למעבד מזון ומעבדים לתערובת משחתית.

מעבירים למקרר עד שהתערובת תתייצב וניתן יהיה ליצור ממנה עיגולים.

כשהתערובת יציבה מגלגלים כדורים קטנים ואחידים.

מצפים את הכדורים בשוקולד חלב מגורר ושומרים בקירור.

מומלץ לקשט את עוגת הביסקוויטים בכדורי השוקולד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר