קוקילידה וקרפ: מכינים ממתקים בבית

הדקו חגורות ותצטרפו לקרנבל, כי מאיה הכינה היום בתפריט: קוקילידה מפתה, פופקורן מתוק ממכר וקרפ צרפתי מהחלומות

ללונה פארק לא נגיע בימים הקרובים, אלא אם כן התמזל מזלכם וברדיוס של 100 מטרים מביתכם יש רכבת הרים מסעירה או גלגל ענק הצופה על הנוף. לעת עתה, חווית הלונה פארק תישאר כזיכרון מתוק מימים אחרים. ואם כבר מתוק, אז אין כמו ממתקי ירידים כדי לשמח אותנו בזמנים אלה. 

מתוקים שאנו זוללים בפארקי שעשועים למיניהם הם טעימים להפליא כשמכינים אותם בבית מחומרי הגלם הטובים ביותר. הדקו חגורות ותצטרפו לקרנבל, כי היום בתפריט: קוקילידה מפתה, פופקורן מתוק ממכר וקרפ צרפתי מהחלומות.

צילום: משה בן שמחון

קוקילידה

רשימת חומרים לכ-20 עוגיות:

לבצק:

100 גרם חמאה

½ כוס סוכר לבן

¼ כוס סוכר חום דחוס

1 ביצה

½ כפית אבקת אפייה

½ כפית סודה לשתיה

1/3 כוס קקאו מנופה

1 ו-1/4 כוסות קמח

1 כף קינמון טחון

למילוי: 

גלידה שאוהבים

לקישוט:

מעט שוקולד מריר מומס

סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

1.    בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה שוני סוגי סוכר עד שמתקבל קרם חלק.

2.    מוסיפים ביצה תוך כדי ערבול.

3.    מוסיפים את היבשים ומערבבים יחדיו עד שכל המרכיבים נטמעים.

4.    על תבנית מרופדת נייר אפיה מסדרים כדורי בצק במרווחים גדולים, בעזרת שורש כף היד משטחים מעט את הכדורים.

5.    אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-8 דקות עד ששולי הבצק מתקשים אך העוגיה רכה במרכזה, מצננים לחלוטין ורק אז משחררים מהתבנית.

6.    ממלאים צמד עוגיות בכדור גלידה וסוגרים לסנדוויץ׳.

7.    בעזרת כפית מורחים מעט שוקולד מריר מומס על פני העוגייה העליונה ומקשטים בסוכריות.

8.    זוללים מיד.

פופקורן בטעם מייפל פקאן

רשימת חומרים ל-4 גביעי פופקורן:

100 גרם גרעיני תירס לפופקורן

1/4 כוס שמן

קורט מלח

100 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס סוכר חום דחוס

1/2 כוס מייפל טבעי

1/4 כפית סודה לשתייה

200 גרם אגוזי פקאן קצוצים

אופן ההכנה:

1.    בסיר גדול מחממים שמן, מוסיפים את גרעיני התירס, מכסים במכסה, מנמיכים ללהבה בינונית ומחכים עד שכל הגרעינים יתפחו לפופקורן, מתבלים במעט מאוד מלח.

2.    בסיר אחר, מבשלים חמאה, סוכר, סוכר חום ומייפל לקרמל סמיך, אחיד ולחלק.

3.    בזהירות רבה מוסיפים אבקת סודה לשתיה, הסירופ יבעבע מאוד, מערבבים קלות ומסירים מעל האש.

4.    מוסיפים לביר הפופקורן את הפקאנים הקצוצים, יוצקים מעל את הסירופ ומערבבים היטב עד שכל הפופקורן מצופה בסירופ.

5.    משטחים על תבנית אפיה מרופדת ניר אפיה ומייבשים בתנור בחום נמוך, 120 מעלות במשך כחצי שעה.

6.    מניחים להצטנן לגמרי, מפרידים את הפופקורן אם נוצרים גושים גדולים מדיי ומאחסנים בכלי אטום.

קרפ צרפתי

רשימת חומרים ל-10 יחידות:

לבלילת הקרפים:

3/4 כוס קמח

2 כפות סוכר

2 ביצים

1 כוס מלאה חלב

1 כפית תמצית וניל

2 כפות חמאה מומסת

2 כפות חמאה לטיגון

למילוי:

ממרח שאוהבים (שוקולד, שוקולד אגוזים, לוטוס, ריבת חלב)

אופן ההכנה:

1.    בקערה מערבבים קמח, מלח וסוכר.

2.    בקערה נוספת מערבבים ביצים, חלב, תמצית וניל וחמאה מומסת.

3.    יוצקים לאט את הנוזלים לתוך קערת היבשים ומערבבים היטב לבלילה אחידה וחלקה.

4.    במחבת קרפים ממיסים מעט חמאה, יוצקים מצקת מבלילת הקרפים, מטלטלים את המחבת כך שתיווצר שכבה דקיקה ומזהיבים את העלה מצד אחד בלבד.

5.    הופכים על צלחת שטוחה.

6.    מורחים ממרח שאוהבים על הצד שלא הוזהב ומקפלים לרבעים. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר