פפרדלה איטליאנו דה לה קוסטה

המסעדות הצפוניות מנצחות בפסטה

יום הפסטה מתקרב בצעדי ענק • לרגל המאורע סקרנו את המסעדות האיטלקיות שפרחו בצפון הארץ, והן רק ממשיכות להתרבות

כפטריות פורצ'יני שלאחר הגשם, נפתחות בצפון הארץ שלל מסעדות איטלקיות. אפשר בהחלט לקרוא לכך מגמה, אך זוהי מגמה שאין בה גחמה, אלא היגיון קולינרי כלכלי. ישראלים אוהבים אוכל איטלקי, זהו מטבח שקל לתפעל ולנהל, עם סגנון הסעדה המתאים לכל גיל ולתקציב מגוון. לא פלא, אם כך, שענף המסעדנות, הנשען על קהל מקומי מצומם יותר במהלך ימי החול ועל זרם מבקרים בלתי פוסק בשבת וחג, בוחר להגיש פסטה ופיצה.

חיפה היא הנקודה הצפונית הראשונה שסימנה את ארץ המגף כמקור השראה. רשת המסעדות רפאלו, המסעדה האיטלקית התוססת ויוינו, וכמובן מסעדת איטליאנו דה לה קוסטה המדוברת של שף חמודי עוקלה.

מסעדת איטליאנו דה לה קוסטה שוכנת ממש על קו החוף של חיפה בחוף בת גלים, במרחק צעדים ספורים מהים, וממוקמת בקומת גלריה. כשכל חזית המסעדה צופה לים דרך חלונות ענק, מהם נשקף נוף עוצר נשימה של הים התיכון.

המסעדה חוגגת שנתיים מאז פתיחתה, ולכבוד המאורע - השף עוקלה הרכיב תפריט ים-תיכוני בהשראת המטבח הדרום-איטלקי. בתפריט, עוקלה משלב בין חומרי הגלם מהמטבח הערבי שממנו הגיע, לבין מנות איטלקיות קלאסיות. 

התפריט כולל פסטות טריות עשויות בעבודת יד במקום, בשלל צורות: פפרדלה, לינגוויני, טליאטלה, רביולי ועוד; פיצות, דגים במגוון סגנונות הכנה, מאכלי ים מיוחדים וקינוחים.

פפרדלה ראגו טלה - תבשיל ראגו טלה, ירקות שורש, זיתים שחורים ועשבים ארומטיים.

פיצה סינייה - בשר טלה, חצילים, סלסת עגבניות, בצל סגול, טחינה, אורוגלה, פטרוזיליה, צנוברים.

שושברק של חמודי - טורטליני במילוי טלה, צנוברים, בהרט, יוגורט וסלסת עגבניות. 

רחוב העלייה השנייה 96, חיפה

רשת המסעדות רפאלו, המתמחה בייצור עצמי של פסטות ובצקים ובתפריט מבוסס על חומרי גלם מקומיים ואיטלקיים, ומציעה מנות איטלקיות קלאסיות. לרפאלו שלושה סניפים באזור חיפה והצפון: חיפה קסטרא, מתחם עין שמר וסניף כשר בקריון שבקריית ביאליק.

פאט ויני היא מסעדת דיינר איטלקית, המשלבת את המטבח האיטלקי המסורתי עם המטבח הניו-יורקי החדשני. התפריט של fat vinny כולל את מיטב המנות ממטבחה של המאמא האיטלקית, ומבוסס על חומרי גלם טריים ברמה הגבוהה ביותר, עם פסטות טריות שמוכנות מדי יום, רטבים עשירים בעשבי תיבול, פוקצ'ות ופיצות מדהימות המרודדות ברגע ההזמנה ונאפות בטאבון אבן לוהט, מנות פתיחה וסלטים משלל ירקות טריים, קינוחים מפתיעים וגלידה בייצור עצמי במקום.

פאט ויני - רחוב הסולל 8, מתחם ביג קריות

 

האיטלקיות של עמק יזרעאל

מסעדת בלה נפתחה במושב בית שערים שבעמק יזרעאל, בדצמבר 2011, על ידי ליאור גולן ועידן ליפשיץ - שני חברי ילדות שנולדו בעמק. ליאור גולן - מנהל המסעדה מקיבוץ דליה, ושף המסעדה - עידן ליפשיץ, ממושב היוגב. הם החליטו לנפץ את המוסכמה הגורסת שאוכל טוב באמת אין מחוץ לתל אביב.

בלה // צילום: עומרי אילת

עידן, כוכב עולה בשמי עולם הקולינריה הישראלי, בחר לחזור לשדות העמק לאחר שנים שבהן התגורר בתל אביב, שם שימש כשף תפעולי במסעדת "טוטו" הידועה. ליאור מתגורר בסמוך למסעדה, במושב בית שערים, מנהל את המסעדה ביד רמה ועם חיוך לבבי, בעברו ניהל את הבר של "בויה" ואת מסעדת "יוליה" בנמל תל אביב.

המסעדה ממוקמת בגן רחב ידיים, שממנו נשקף נוף עוצר נשימה המזכיר מצד אחד את האווירה הייחודית של העמק, השדות הירוקים, היבולים ותחושת הכפריות, ומצד שני - בעל ניחוח ואווירה טוסקניים. המסעדה היא מסעדת שף ים-תיכונית, המציעה תפריט מגוון - החל ממנות דגים טריים, בשר וירוקים, ועד מנות איטלקיות מובהקות, כמו פיצות ופסטות טריות, הנעשות במקום בעבודת יד.

 

מסעדת 'פיאנו פיאנו' ביקנעם מיוחדת בזכות המטבח הפתוח הנגלה לעיניי האורחים עם כניסתם למסעדה, שבמרכזו ממוקם תנור פיצות יחיד מסוגו בארץ.

פיצה בפיאנו פיאנו יקנעם // צילום: אגמדיה

תפריט המסעדה מתגאה בפסטות תוצרת בית ובפסטות המיובאות מאיטליה, כמו מנת פפרדלה הציידים (פסטה טרייה ורחבה עם נתחוני פילה, תערובת של פטריות שמפיניון ופורטבלו, ציר בקר, נגיעה של שמנת ופרמז'ן). חובבי הפיצות ימצאו בתפריט, כמובן, סוגי פיצות שנאפות בתנור האיטלקי המיוחד, שמעניק להם רכות ופריכות בו-בזמן. 

פיאנו פיאנו יקנעם , מתחם G-6 יקנעם

 

מסעדת רינו מילאנו ברובע יזרעאל בפולה היא האיטלקיה החדשה והמדוברת של העמק. המסעדה נקראת כך כמחווה לפיצאיולו, שלקח תחת חסותו את בעלי המקום ולימד אותו את רזי הפיצה. המסעדה נאמנה למתכון המשפחתי של רינו ולתהליך ההכנה שלו. 

האוכל מיוצר כולו במסעדה, הפסטות המיוצרות מול עיניהן של הלקוחות בחדר פסטה מיוחד. מומחיות המסעדה היא ללא ספק הפיצה הנאפית בטאבון ייחודי לפיצות שיובא במיוחד למסעדה.

רינו מילאנו, שדרות רובע יזרעאל 24, עפולה. כשר. 

האיטלקיות החדשות

פארו היא המסעדה החדשה, בניצוחו של שף יואב בר, לשעבר מראבו, שף בר חוזר אל הזירה הקולינרית ועושה זאת בניחוח איטלקי. במסעדה החדשה, הממוקמת במתחם M הדרך במחלף ינאי, הוא מגיש תפריט איטלקי ים-תיכוני מוקפד לעילא ולעילא.

פארו, טורטליני חמציצים וריקוטה // צילום: אנטולי מיכאלו

בין המנות בתפריט: בוראטה, המיוצרת בפרייבט לייבל על ידי מחלבת העברי, במרק עגבניות שרי צהובות וקראמבל פרמז'ן. ארנצ'יני פלרמו - כדורי ריזוטו ארבוריו ממולאים ראגו עגל על רוטב צלפים.

פיצות: טבעונית - רוטב עגבניות, עדשים, זוקיני, חציל שרוף, פטריות, גבינת קשיו ורוקולה. ביאנקה פרימוורה - רוטב יוגורט, גבינת עיזים, ארטישוק, זיתים, בטטה, פסטו ונענע.

פסטה טרייה: טורטליני חמציצים וריקוטה - שום, פסטו, שמן זית, קרם פרש, חמאה, ברוקולי ושעועית ירוקה. פפרדלה סינטה - מדליונים, פורצ'יני, חורש, שאלוט, חמאה, ציר בקר ויין אדום.

מתחם M הדרך במחלף ינאי

גליאנו מביאה את המטבח האיטלקי המודרני לגליל העליון, והשף גיא בן שמחון הוא זה שמביא את הבשורה. זה התחיל אי שם בפרינצה שבאיטליה. השף גיא בן שמחון, חובב מושבע של המטבח האיטלקי, ישב בבר יין קטן עם כוס יין אדום והמנות האותנטיות, והרגיש שהגיע הזמן להביא את איטליה לגליל.

ביחד עם הסו שף אבישי נגר, שעבד לצידו במשך שנים במסעדת VILA V, הקימו את מסעדת גליאנו. המסעדה שמה לעצמה למטרה להשתמש בחומרי הגלם הטובים ביותר - פסטה טרייה, בשר, דגים, ירקות איכותיים וטריים. 

המסעדה ממוקמת באגמון מרקט - במתחם מלון גליליון

פסטיבל איטלקי אצל שף חיים טיבי

השף חיים טיבי חוגג את חודש נובמבר עם טעמים וניחוחות שהביא מאיטליה, ותפריט ייחודי שיוגש לאורך כל החודש לצד תפריט המסעדה, ויבוסס על טהרת חומרי הגלם והמטעמים מהמחוזות הקסומים של איטליה. בתפריט: יינות וקוקטיילים איטלקיים, ארוחות עם שף אורח, מוסיקה איטלקית ועוד.

חודש איטלקי במסעדת טיביס  // שף חיים טיבי

המסעדה תלבש חג באווירה איטלקית, השולחנות יתכסו במפות, החלל יקושט בדגלי איטליה ומוצרים שהובאו במיוחד מאיטליה, ברקע תתנגן מוזיקה איטלקית, טאבון הפיצות ימוקם במסעדה ותפריט המטעמים האיטלקיים יוגש לאורחים שיטעמו ויחושו את הניחוח האיטלקי האהוב.

בתפריט המיוחד יוגשו מנות איטלקיות קלאסיות: פסטות טריות עשויות מעבודת יד במקום, בשלל צורות - פפרדלה, לינגוויני, רביולי, ועוד, ניוקי, ריזוטו, פיצות; גבינות איטלקיות - בוראטה, מסקרפונה, מוצרלה, ריקוטה, פרמזן ועוד; נקניקים מסוגים שונים העשויים במקום, טירמיסו - עוגת הגבינה האיטלקית הקלאסית ועוד. כמ כן, יארח השף חיים טיבי שפים לארוחות מיוחדות עם מטעמים מהמטבח האיטלקי.

מסעדת 'טיבי'ס', חוות הנופש ורד הגליל

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...