דלעת ערמונים ממולאת בפתיתים ובשר // צילום: לירון אלמוג // דלעת ערמונים ממולאת בפתיתים ובשר // צילום: לירון אלמוג

הכי בבית בעולם: 4 מתכוני פתיתים מפתיעים

מחסלים את מלאי החמץ בבית: לביבות פתיתים ב-3 צבעים • דלעת ערמונים ממולאת • ראגו פטריות ובצלים • סלט אסייתי

מנקים מדפים לקראת פסח ומחפשים השראה ומתכונים חדשים לאריזת הפתיתים שיש לחסלה? הנה שלושה מתכונים המשלבים בגאווה את "הקוסקוס הישראלי", שכן הפתיתים - הם משלנו. הם נולדו פה, גדלו כאן. הם ותיקי היישוב הקולינארי ושגרירי ישראל בתפוצות. זהו אולי אחד ממוצרי המזון הבודדים שפותחו בישראל באופן בלעדי. הפתיתים תפסו מיד מקום של שגרה על המדף, מוצר יסוד שאף מזווה בייתי אינו שלם בלעדיו. וכמו כל כוכב מקומי, גם הפתיתים היגרו מעבר לים על מנת לנסות את מזלם בשוק האמריקאי המבטיח. שם הפתיתים הצנועים זכו לשם האתני "קוסקוס ישראלי". לא עוד תחליף אורז או פסטה, לא עוד אוכל ילדים צבוע בקטשופ, כי אם מרכיב מחוזר על ידי השפים האמריקאים הגדולים.

לביבות פתיתים ב-3 צבעים, זוקיני, מנגולד וקצ'קבל

רשימת חומרים:

1 כוס פתיתים ב-3 צבעים

1 זוקיני מגורר גס בפומפייה 

1 כוס עלי מנגולד חתוכים גס

1 כוס קצ'קבל מגורר 

1/2 כוס פירורי לחם

2 ביצים

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

שמן לטיגון

לרוטב יוגורט:

1 גביע יוגורט סמיך ומשובח

חופן עליי נענע

גרידת לימון מחצי לימון

2 שיני שום מעוכות

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפתיתים לפי הוראות היצרן ומצננים.

2. מערבבים בקערה את הזוקיני, המנגולד, הקצ'קבל, פירורי הלחם והביצים.

3. מוסיפים את הפתיתים הקרים, מתבלים במלח ופלפל.

4. במחבת עמוקה מחממים שמן לטיגון.

5. בעזרת כפות ידיים נקיות ויבשות יוצרים לביבות קטנות ועגולות.

6. מניחים בזהירות במחבת. 

7. מזהיבים צד אחד והופכים לצד השני (יש להימנע מלהזיז את הלביבות עד שהן מזהיבות והמעטה החיצוני הופך פריך).

8. לרוטב: טוחנים במעבד מזן את כל המרכיבים, מתקנים תיבול ומגישים לצד הלביבות החמות.

מיני דלעת ממולאת פתיתים, עגל טחון, שקדים וחמוציות

רשימת חומרים:

6 יחידות מיני דלעת

3 כפות שמן זית

1 כוס פתיתים בצורת קוסקוס

1 כף שמן זית

1 בצל קטן קצוץ דק

200 גרם בשר עגל טחון

2 כפות חמוציות

2 כפות שבבי שקדים קלויים 

1/4 כפית קינמון

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

בעזרת סכין חד חותכים את חלקן העליון של הדלעות ומניחים בצד.

1. בעזרת כף פריזיין או קישואן מרוקנים את תוכן הדלעות.

2. בעזרת מברשת מברישים את פנים הדלעות ואת קליפתן, מתבלים את הפנים במעט מלח.

3. צולים בחום של 180 מעלות כ-20 עד שהדלעות מתרככות.

4. מבשלים את הפתיתים לפי הוראות היצרן ומצננים מעט.

5. מחממים שמן זית במחבת ומזהיבים את הבצל, מוסיפים את הבשר ומטגנים מעט.

6. מוסיפים פתיתים מבושלים, חמוציות, שבבי שקדים, קינמון ומתבלים במלח ופלפל.

7. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומסירים מהאש.

8. ממלאים את הדלעות ומחזירים לתנור בחום 180 ל-5 דקות נוספות ומגישים.

9. אם מכינים מראש את שלב החימום הנוסף דוחים עד סמוך להגשה.

ראגו פתיתים עם שלל פטריות ובצלים

רשימת חומרים:

2 כוסות פתיתים בצורת אורז

4 כפות שמן זית

1 סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות

1 חב' פטריות שי-מג'י

1 חב' פטריות שיטאקי מיובשות קצוצות ומושרות במים חמים

1 בצל קטן חתוך לרצועות

1/2 כרישה פרוסה לרצועות (החלק הלבן בלבד)

2 כפות סילאן

1 כוס ציר בקר קנוי (אפשר למצוא אצל הקצב, או להכין מאבקה)

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

חופן בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפתיתים לפי הוראות היצרן ומצננים מעט.

2. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומזהיבים את פטריות השמפיניון והשי-מג'י. שמים בצד.

3. מסננים את הפטריות המיובשות ושומרים את הנוזלים. מוסיפים לתערובת הפטריות.

4. באותה מחבת מחממים 2 כפות שמן זית ומזהיבים את הבצל והכרישה.

5. מחזירים למחבת את הפטריות, מוסיפים את פתיתים ומערבבים.

6. במקביל מחממים 1 כוס ציר בקר עם נוזלי ההשרייה של הפטריות עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי כמות.

7. מוסיפים את הסילאן.

8. מוסיפים את הרוטב למחבת עם הפתיתים, הבצלים והפטריות,מתקנים תיבול.

9. מגישים חם ומעטרים בבצל ירוק.

סלט בטטה אסייתי עם קרוטוני פתיתים

רשימת חומרים:

לבטטה:

1 בטטה גדולה

1/2 כוס שמן זית

מלח אטלנטי

2 ענפי טימין

קורט צ'ילי גרוס

לפתיתים:

1/4 כוס פתיתים בצורת גלגלים

2 כפות שמן זית

1/2 כפית סוכר

מלח לפי הטעם

1/2 כפית אבקת שום

קורט צ'ילי גרוס

לסלט:

6 פטריות שמפיניון גדולות פרוסות 

6 צנוניות קטנות פרוסות לפרוסות

1 מלפפון חתוך דק

חופן כוסברה קצוצה

חופן נענע קצוצה

לרוטב:

2 כפות סויה

1 כף טריאקי

3 כפות מירין

2 כפות מיץ לימון

1 כף חומץ אורז

1 כף סוכר

מעט מים

2 כפות ג'ינג'ר מגורר

2 שיני שום קצוצות

קורט צ'ילי גרוס

1 כף שמן סומסום

אופן ההכנה:

לבטטה: מקלפים וחותכים את הבטטה לפרוסות.

מושחים בשמן זית, מפזרים מלח, טימין וצ'ילי.

צולים בתנור בחום 180 מעלות עד שמתרכך ומשחים.

לפתיתים: מבשלים את הפתיתים לפי הוראות היצרן ומקררים לחלוטין.

מערבבים את הפתיתים עם שמן זית, סוכר, מלח, אבקת שום וצ'ילי.

משטחים ומפזרים על תבנית אפייה מכוסה נייר אפייה ואופים בתנור ב180 מעלות כ-5 דקות עד שמזהיבים והופכים פריכים.

לסלט: מערבבים את כל חומרי הרוטב

מערבבים את כל מרכיבי הסלט, יוצקים מהרוטב לפי הצורך.

מסדרים את הבטטה על צלחת הגשה, מניחים מעל תלולית סלט, מקשטים עם קרוטוני פתיתים ומגישים.

נפתח לכם התיאבון? עוד המון מתכונים ופינוקים - עכשיו במדור האוכל! 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...