סינטה צלויה על הגריל עם קרמל בירה | צילום: לירון אלמוג

סינטה צלויה על הגריל עם קרמל בירה

כולם יודעים שבשר הולך מצוין עם בירה, וכשמשלבים בין סינטה עסיסית, בירה אדמונית, סוכר חום ושום - התוצאה חלומית

מצרכים (ל־4 מנות):

  • נתח סינטה במשקל 1 ק"ג
  • 1 כוס בירה אדמונית (טובורג, גולדסטאר וכו')
  • 2 כפות סוכר חום דחוס
  • 2 שיני שום פרוסות
  • כמה ענפי תימין
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לכרוב:

  • 1 כרוב לבן חתוך לרצועות
  • 1 בצל קלוף וחתוך לרצועות
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 100 גרם שומן אווז
  • 2 כפות זרעי קימל

להגשה:
חרדל

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הבירה, הסוכר, השום התימין לסירופ סמיך, אך לא מדי. מצננים לחלוטין ויוצקים על נתח הסינטה. משרים יחדיו למשך שעתיים.
  2. מחממים את הגריל, מתבלים את הסינטה במלח ובפלפל וצולים את הנתח משני צדדיו עד להשחמה יפה. מעלים את רשת הגריל וממשיכים לצלות בצלייה איטית במשך כ־20 דקות נוספות (לדרגת צלייה מדיום רייר, אפשר יותר, כמובן). אם אין אפשרות להגביה את רשת הגריל, מעבירים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות להמשך הצלייה.
  3. בינתיים מבשלים את כל מרכיבי תוספת הכרוב על אש קטנה במשך כ־25 דקות ומתבלים במלח ובפלפל.
  4. בתום הצלייה מניחים לנתח לנוח במשך כ־5 דקות, ורק אז פורסים לארבע פרוסות שוות בעוביין ומגישים בליווי כרוב חרדל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...