שיפוד טלה ובקר "געגועים למרקש" של הילה אלפרט

בשר שוק טלה, לב בקר, שומן כבש וכבד בקר מתאחדים לשיפודים קטנים שהמתיקות שלהם נשארת בפה ימים ארוכים. הכינו הכל מראש ושפדו בשטח, בסמוך לעלייה על האש

המתיקות נשארת בפה ימים ארוכים. שיפודי "געגועים למרקש" של הילה אלפרט, צילום: איתיאל ציון

החומרים:

  • 1/2 ק"ג בשר שוק טלה חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
  • 1/4 ק"ג לב בקר חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
  • 1/4 ק"ג שומן כבש חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
  • 1/4 ק"ג כבד בקר חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ

למשרה:

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1.5 כפות פלפל שחור
  • 2 כפות נענע קצוצה דק־דק
  • 1 כפית מלח

אופן הכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים את קוביות הבשר למשך שעתיים.
  2. לאחר ההשרייה - משחילים לשיפוד. מתחילים בקוביית הלב, אחריה הכבד, ואז שומן הכבד והשוק. הסדר - תפקידו למנוע התייבשויות.
  3. צולים על גריל מעל גחלים רגועות למשך 12-11 דקות, לא יותר.
  4. הגישו עם סלט משוויה, ומרוקו היפה תתעורר בפה שלכם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר