תעקבו אחר ההוראות ותקבלו המון מחמאות על האנטריקוט הזה // צילום: לירון אלמוג // תעקבו אחר ההוראות ותקבלו המון מחמאות על האנטריקוט הזה

מתכון לאנטריקוט המושלם

נתח אנטריקוט עסיסי, פפריקה מעושנת, צ'ילי, זרעי כוסברה ותערובת תבלינים שתהפוך את הסטייק שלכם למושלם

מצרכים:

  • 1 נתח אנטריקוט במשקל כ-600 גרם

לתערובת התבלינים:

  • 2 כפיות פפריקה
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • ½ כפית צ׳ילי יבש
  • 1 כף זרעי כוסברה כתושים
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כף מלח אטלנטי
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות סוכר חום
  • 4 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

1. מוציאים את נתח האנטריקוט מהמקרר כ-15 דקות לפני צלייתו.

2. מחממים את הגריל או המנגל.

3. מערבבים את כל מרכיבי התיבול למשחה אחידה.

4. מושחים את הנתח מכל צדדיו.

5. כשהגריל חם, משמנים את הרשת וסוגרים את הנתח מכל הצדדים כך שישחים.

6. אם עובדים על גריל גז, מנמיכים את הלהבות למינימום

7. אם עובדים על מנגל, מזיזים חלק מהגחלים הצידה כדי שהגריל יהיה פחות חם וכדי שיהיה מרחק בים הנתח לגחלים.

8. מכסים את מכבה הגריל או מניחים קערת נירוסטה הפוכה מעל הנתח על המנגל, זאת כדי ליצור אפקט של תנור.

9. ממשיכים וצולים את הנתח עד לדרגה הרצויה, מומלץ לדרגת M ומומלץ להשתמש במדחום ולמדוד בין 55 ל-60 מעלות צלזיוס בלב הנתח.

10. מסירים מעל הגריל, ממתינים דקותיים ורק אז פורסים דק

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...