מרק עוף עם קניידלך הוא ללא ספק מאכל החג האהוב על ילדיי, הם ישמחו לזלול קערה מהבילה בכל ימות השנה. לכבוד פסח 2020, השונה לגמרי מכל חג אחר, התגייסו הילדים לעזור לי במלאכה, והניחוח שמילא את חלל המטבח העלה חיוך של סיפוק על פניהם המשתוקקים.
בזמן שהמרק התבשל ותערובת הקיינדלך נחה לא בבטחה במקרר, הכנתי מנת חג טעימה במיוחד - דגים ממולאים בקרם שקדים עדין.
מרק עוף עם קניידלך שקדים ועשבי תיבול
רשימת חומרים ל-4 מנות:
למרק:
2 כרעי עוף
1 כף שמן קנולה
1 בצל מקולף וחתוך לרצועות
1 כרישה קטנה חתוכה לפרוסות
2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות אןו למקלות דקים
2 ענפי סלרי קצוצים
3 גבעולי שמיר
3 גבעולי פטרוזיליה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לקניידלך:
1 ורבע כוס קמח מצה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
פלפל לבן לפי הטעם
1 כף שמן
כוס וחצי מים רותחים
2 ביצים טרופות
1/2 כוס שקדים טחנים
2 כפות שמיר קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף עירית קצוצה
אופן ההכנה:
לקניידלך: מערבבים קמח מצה עם מלח, פלפל שחור ופלפל לבן. מערבבים את השמן עם המים , יוצקים על הקמח המתובל ומערבבים.
מוסיפים את הביצים, השקדים ועשבי התיבול ומערבבים היטב . מצננים במקרר במשך שעה לפחות.
מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוז.
מרתיחים מים ממולחים בסיר גדול ומבשלים את הכדורים ברתיחה עדינה. מסננים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לקערה.
למרק: מחממים סיר, מתבלים את הכרעיים במלח ופלפלים ומשחימים מכל הצדדים.
מוציאים את הכרעיים מהסיר ושמים בצד.
לאותו סיר מוסיפים כף שמן ומזהיבים בו בצל, כרישה, סלרי וגזר.
מחזירים את הכרעיים לסיר, יוצקים מים עד כדי כיסוי, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.
מתקנים תיבול.
מגישים שניים/שלושה קניידלך במנת מרק.
דגים ממולאים בקרם שקדים ושום
רשימת רכיבים ל-4 מנות:
2 דגים מפולטים (לברק, בס, דניס) כלומר 4 יח׳ פילה דג לבן
לקרם:
200 גרם שקדים קלויים
4 שיני שום כתושות
2-4 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
למילוי:
2 לימונים פרוסים דק
ענפי שומר צעירים או עשבי תיבול אחרים
למעטפת:
1 כרישה גדולה
4 ענפי בצל ירוק
לצלייה:
שמן זית לפי הטעם
8 שיני שום קלופות
פלחי לימון
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
לקרם – מערבבים יחדיו לקרם חלק, מתחילים מ-2 כפות שמן זית ומוסיפים אם צריך עוד.
לדגים - ממלאים את הדגים בקרם וסוגרים כמו כריך.
למעטפת – חותכים את הכרישה לאורכה ומפרידים את עליה כמו דפים. את השאריות מוסיפים למרק.
חולטים קצרות את הכרישה והבצל הירוק במים רותחים רק עד שמתרכך והופך גמיש.
מתבלים את הדגים בשמן זית, מלח ופלפל.
עוטפים את הדגים בכרישה ומעל בבצל הירוק וקושרים.
לצלייה – מחממים שמן זית במחבת מניחים את הדגים וצולים במשני הצדדים עד להשחמה.
את השלב הזה אפשר להכין מראש ואז לסיים צלייה בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-7 דקות.