מבשלים ברגע האחרון: כבד קצוץ

אחרי שהכנו את המנות המורכבות, אפשר להתפנות להכנת שתי מנות ראשונות שקל כל כך להכין אותן אפילו ברגע האחרון

שולחן החג השנה יהיה צנוע ומצומצם מן הרגיל. אך אין זה אומר שאינו יכול להיות חגיגי לתפארת. אחרי שטרחנו והכנו את מרק הקניילדך המסורתי, בישלנו קציצות גפילטע פיש והעמדנו קדירת בשר לתפארת, אפשר להתפנות להכין בזריזות שתי מנות ראשונות שקל כל כך להכין אותן אפילו ברגע האחרון. כבד קצוץ תוצרת בית הוא טעים במיוחד ושונה בהחלט מזה הקנוי ואילו לביבות מצה עשירות בירוקי העונה יזללו כה מהר מיד עם ההכרזה המיוחלת של ״שולחן עורך״.

 

 

כבד קצוץ

 

רשימת חומרים ל-4 מנות:

250 גרם כבד עוף נקי מגידים

3 בצלים חתוכים לרצועות דקות

5 כפות גדושות שומן אווז או שמן רגיל

2 ביצים קשות

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

מחממים במחבת גדולה את שומן האווז ומשחימים את הבצל. שומרים בצד. שומרים 2 כפות בצל מטוגן לקישוט.מוסיפים את כבדי העוף, מתבלים במלח פלפל ומזהיבים כ-3 דקות מכל צד.על קרש חיתוך גדול ובעזרת סכין חדה וגדולה קוצצים את כל המרכיבים עד למרקם הרצוי.מתבלים במלח ופלפל שומרים במקרר.

לביבות מצה וירוקים

רשימת חומרים לכ-10 לביבות:

4 מצות

4 ביצים

1 כוס עשבים קצוצים (בצל ירוק, שמיר, פטרוזיליה, תרד, מנגולד ועוד)

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעםֿ

שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

שוברים את המצות לחתיכות, לא קטנות מדיי על מנת שישמר מרקם פריק.

טורפים את הביצים בקערה גדולה, מערבבים פנימה שברי מצה וירוקים.

מחממים שמן זית במחבת, יוצרים לביבות עם הידיים ומחליקים בעדינות למחבת. ֿמטגנים כ-4 דקות על צד אחד וכדקותיים על הצד השני,

מגישים חם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...