הסופגניות תמיד נמצאות בפרונט של חג החנוכה ובצדק גמור, אך הן לא שם לבד. יש הטוענים שמלכת החנוכה היא הלביבה, אך היא לא זוכה לכבוד הראוי כי הרבה יותר "מייגע" להכין אותה. גרסאות רבות מופיעות במסעדות ברחבי הארץ, אבל הכי כיף להכין לבד, במיוחד כשמוסיפים טוויסט אסייתי שמשנה למנה את כל הטעם והפך אותה לטעימה יותר. בתאבון!
לבבות כתומות בניחוח אסייתי
רשימת חומרים לכ-14 יח':
2 תפוחי אדמה קלופים
1 בטטה קלופה (אפשר לגוון ולהשתמש בבטטה קטנה וגזר)
2 ענפי בצל ירוק קצוצים עם החלק הלבן גם
2 כפות נענע קצוצה
2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
3 כפות קמח (לנמנעים מגלוטן-מומלץ להשתמש בקמח חומוס או קמח עדשים)
2 ביצים טרופות
3 כפות רוטב טריאקי
1 כף אבקת קארי
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לטיגון:
2 כוסות שמן זרעי ענבים
או
1 כוס שמן זית
1 כוס קנולה / תירס / חמניות
למטבל:
2 גביעי יוגורט (מומלץ יוגורט כבשים)
1 כף ג׳ינג׳ר מגורד
1 גרידת לימון
1 כפית תבלין קארי

אופן ההכנה:
1. מגרדים גס על פומפייה את תפוחי האדמה והבטטה. סוחטים היטב מעודף נוזלים ומעבירים לקערה גדולה.
2. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל.
3. מחממים חצי מכמות השמן במחבת רחבה, בעזרת ידיים נקיות לוקחים כל פעם חופן מהתערובת, סוחטים היטב מעודף נוזלים, מלבבים בין כפות הידיים לביבות עגולות ושטוחות ומניחים בשמן החם.
4. מטגנים על אש בינונית כ-3 דקות מכל צד או עד שהלביבות משחימות. מעבירים לנייר סופג ומגישים מיד.
5. לאחר שמטגנים חצי מכמות התערובת מחליפים את השמן במחבת לכוס השמן הנותרת על מנת שלא להשתמש בשמן שרוף.
6. למטבל- מערבבים את כל המרכיבים ומגישים לצד הלביבות