המרענן של תקופת החגים: סלט תמרים וצ'ילי

אם תוסיפו לסלט סלרי, חמוציות, אגוזים ורוטב דבש-לימון – תיצרו סלט שלא רק יהיה טעים ומזין, הוא גם יגרום לכם להרגיש רעננים לחלוטין

סלט תמרים צהובים טריים, סלרי אמריקני, חמוציות ואגוזים עם רוטב דבש-לימון, צילום: גיל אבירם

הקיץ עדיין כאן, ולכן אנחנו אוהבים לאכול מתישהו במהלך היום איזה סלט טוב, כזה שיעשה לנו נעים בגוף אבל שגם יכלול את הוויטמינים שאנחנו צריכים ושלא יהיה מסובך להכינו. נראה שמצאנו את האחד.

מצרכים (לסלט המספיק ל-6-4 אנשים):

  • 250 גרם תמרים צהובים טריים
  • 120 גרם תמרים מיובשים
  • 6 ענפים סלרי אמריקני
  • ½ כוס שקדים קלויים
  • 2/3 כוס גרגירי רימון טריים
  • צ'ילי אדום 1 פרוס
  • מקרו בזיל ירוק

לרוטב:

  • 2 כפות דבש
  • מיץ מלימון
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  1. את התמרים הצהובים חוצים, מגלענים ופורסים – ואז מבצעים את אותה הפעולה בתמרים המיובשים.
  2. קוצצים את ענפי הסלרי ומערבבים עם כל שאר החומרים.
  3. משקשקים בצנצנת את כל חומרי הרוטב ומערבבים עם חומרי הסלט.
  4. מצלחתים ואוכלים מיד.

המתכון באדיבות שף אבי שטייניץ, מנהל התחום הקולינרי "אורט דן גורמה"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר