עראייס דגים | צילום: לירון אלמוג

עראייס דגים

המנה המפורסמת מקבלת גרסה חדשה ומרעננת עם דג לבן טחון, שום, כוסברה ופטרוזיליה ברבעי פיתות על הגריל. חובה לכל מנגל

החומרים (ל-6 מנות):

  • 6 פיתות חתוכות לרבעים
  • שמן זית לפי הצורך

למלית:

  • ‭ 1/2‬ ק"ג דג לבן טחון גס (לוקוס, בורי, דניס)
  • ‭ 1/4‬ כוס שמן זית
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 4 שיני שום כתושות
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית שטוחה של מלח
  • 1 כפית שטוחה של פלפל שחור
  • עשבי תיבול קצוצים לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים של המלית.
  2. בידיים נקיות יוצרים ‭ 24‬ קציצות עגולות.
  3. ממלאים את רבעי הפיתות בקציצות ומהדקים בעדינות, משמנים את הפיתות בשמן זית משני הצדדים.
  4. על גריל חם אך לא לוהט צולים את הפיתות משני הצדדים עד שהקציצות מתבשלות.
  5. במידת הצורך מנמיכים את האש או מזיזים את הפיתות לצד שבו האש חזקה פחות.
  6. מגישים בליווי טחינה, סלט עגבניות חריף וכדומה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...