החומרים (ל-6 מנות):
- 6 פיתות חתוכות לרבעים
- שמן זית לפי הצורך
למלית:
- 1/2 ק"ג דג לבן טחון גס (לוקוס, בורי, דניס)
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל קטן קצוץ
- 4 שיני שום כתושות
- חופן כוסברה קצוצה
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית שטוחה של מלח
- 1 כפית שטוחה של פלפל שחור
- עשבי תיבול קצוצים לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל המרכיבים של המלית.
- בידיים נקיות יוצרים 24 קציצות עגולות.
- ממלאים את רבעי הפיתות בקציצות ומהדקים בעדינות, משמנים את הפיתות בשמן זית משני הצדדים.
- על גריל חם אך לא לוהט צולים את הפיתות משני הצדדים עד שהקציצות מתבשלות.
- במידת הצורך מנמיכים את האש או מזיזים את הפיתות לצד שבו האש חזקה פחות.
- מגישים בליווי טחינה, סלט עגבניות חריף וכדומה.