שיפוד דג ונקטרינה | צילום: גיל אבירם להפקת יקב טורא

השיפוד שירענן לכם את המנגל

במקום שוב ללכת על הבחירות הבנאליות של סטייקים וכנפיים (שזה כיף!), הבאנו לכם מתכון שייתן לכם טוויסט לכל מנגל שתעשו מעתה ועד עולם

אחד הדברים הכי אהובים על ישראלים זה לעשות מנגל ביום העצמאות – אז למה שלא תפתיעו אתכם ואת החבורה עם כמה שיפודים של דגים, שיהפכו אתכם לכוכבים של החגיגה?

מצרכים לשיפוד אחד של דג ים ונקטרינה:

  • 120 גרם קוביות דג ים (לוקוס, אינטיאס, פארידה) עם עור וללא עצמות
  • שתי יחידות בצל ירוק (החלק הלבן)
  • חצי נקטרינה
  • שתי כפות שמנת חמוצה של פעם 27%
  • חצי כפית סומק
  • קורט מלח
  • 20 גרם רוקט
  • זץ לימון
  • זץ שמן זית
  • צנונית אחת חתוכה לפרוסות
שיפוד דג ונקטרינה, צילום: גיל אבירם להפקת יקב טורא

אופן ההכנה:

  1. משפדים את קוביות הדג, הנקטרינה והבצל על שיפוד, מתבלים במלח ובשמן זית ומעלים על האש.
  2. מערבבים שמנת חמוצה עם סומק וקורט מלח.
  3. בקערה נפרדת מערבבים קורט, צנוניות, לימון ושמן זית, ומערבבים עם קורט מלח.
  4. לאחר שהשיפוד מוכן, מגישים את המנה לצד הסלט והשמנת עם הסומק.

המלצה להתאמת יין: רוזה טורא, יין בעל חמיצות גבוהה ונוכחות פרי מתפרצת המתגלה בארומות של תותי עץ טריים, אשכולית אדומה, פומלה ופיגם. בפה חמיצות בולטת לצד מתיקות נעימה ושפע טעמי פרי היוצרים יין קליל וארומטי במיוחד המתאים למנות ראשונות, למתאבנים ולארוחות קלות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...