מצרכים:
- 1 דג דניס במשקל של כ-2 קילו, חרוץ לאורכו (לבקש מהדייג)
- 2 לימונים פרוסים לפרוסות דקות עם הקליפה
- 4 שיני שום פרוסות
- צרור גבעולי תימין
- צרור גבעולי אורגנו
- 4 כפות שמן זית
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מניחים יריעת נייר כסף על משטח העבודה ועלייה נייר אפייה.
- יוצקים 2 כפות שמן זית על נייר האפייה, ומתבלים את שמן הזית במלח ופלפל ומניחים 3 פרוסות לימון.
- מניחים על שמן הזית המתובל את הדג.
- ממלאים את חלל הבטן של הדג השלם בפרוסות שום, פרוסות לימון, ענפי תבלין ומתבלים במלח ופלפל.
- על פני הצד העליון של הדג יוצקים שוב שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומסדרים פרוסות לימון על עור הדג.
- עוטפים את הדג בנייר האפייה והאלומיניום כך שיריעת האלומיניום תעטוף לחלוטין את נייר האפייה וכן תהיה הדוקה מספיק כדי שהנוזלים לא יזלגו החוצה אל הגריל.
- צולים את הדג על גריל חם משני הצדדים ואז סוגרים את מכסה הגריל או מכסים בקערת נירוסטה אם עובדים על מנגל, כדי שתתאפשר צלייה ממושכת כמו בתנור.
- צולים במשך כ-15 דקות בטמפרטורת גריל/מנגל נמוכה.
- פותחים את המעטפת של הנייר ומגישים.