דג שלם ולימוני | צילום: לירון אלמוג

דג שלם ולימוני

דג דניס שלם עסיסי עם שום, תימין, אורגנו ולימון על הגריל

מצרכים:

  • 1 דג דניס במשקל של כ-2 קילו, חרוץ לאורכו (לבקש מהדייג)
  • 2 לימונים פרוסים לפרוסות דקות עם הקליפה
  • 4 שיני שום פרוסות
  • צרור גבעולי תימין
  • צרור גבעולי אורגנו
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מניחים יריעת נייר כסף על משטח העבודה ועלייה נייר אפייה.
  2. יוצקים 2 כפות שמן זית על נייר האפייה, ומתבלים את שמן הזית במלח ופלפל ומניחים 3 פרוסות לימון.
  3. מניחים על שמן הזית המתובל את הדג.
  4. ממלאים את חלל הבטן של הדג השלם בפרוסות שום, פרוסות לימון, ענפי תבלין ומתבלים במלח ופלפל.
  5. על פני הצד העליון של הדג יוצקים שוב שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומסדרים פרוסות לימון על עור הדג.
  6. עוטפים את הדג בנייר האפייה והאלומיניום כך שיריעת האלומיניום תעטוף לחלוטין את נייר האפייה וכן תהיה הדוקה מספיק כדי שהנוזלים לא יזלגו החוצה אל הגריל.
  7. צולים את הדג על גריל חם משני הצדדים ואז סוגרים את מכסה הגריל או מכסים בקערת נירוסטה אם עובדים על מנגל, כדי שתתאפשר צלייה ממושכת כמו בתנור.
  8. צולים במשך כ-15 דקות בטמפרטורת גריל/מנגל נמוכה.
  9. פותחים את המעטפת של הנייר ומגישים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...