העובדה שאנחנו בבית לא אמורה למנוע מאיתנו ליהנות ולפתוח את סוף השבוע עם קוקטיילים כיפיים ומשכרים. לשם כך, ביקשנו ממוש בודניק, בעלי מסעדת ה"סושיאל קלאב" בתל אביב ובעל ניסיון רב בעולם הברים, ללמד אותנו להכין כמה מהקוקטיילים הקלאסיים והמוכרים ביותר, עם טוויסטים קטנים שכל אחד מאיתנו יכול לעשות במטבח הביתי. לחיים!
מוש בודניק בהכנת קוקטיילים מרעננים // צילום: משה בן שמחון
פספסתם משהו בשידור? המתכונים המלאים ממש כאן:
Special whiskey sour
60 מ"ל ג'ק דניאלס "שטוף" בשמן אגוזי מלך*
30 מ"ל מי דבש**
30 מ"ל לימון
דש אנגסטורה (אופציונולי)
קישוט זסט תפוז

*להכנת הג'ק דניאלס שטוף בשמן אגוזי מלך:
בקבוק ג'ק דניאלס
200 מ"ל שמן אגזוי מלך
לשים יחד בצנצנת לנער ולהכניס למקפיא ל-24 שעות
ואז לסנן את השמן הקפוא דרך פילטר קפה
**להכנת מי הדבש:
300 מ"ל דבש
100 מ"ל מים חמים
לערבב עד שמתמוסס
מיול תותים ולואיזה
גרסה מרעננת למוסוקו מיול
60 מ"ל וודקה, רצוי גרייגוס לואיזה
15 מ"ל סירופ תותים
10 מ"ל מיץ לימון
100 מ"ל ג'ינגר ביר
למזוג לכוס גבוה עם קרח ולערבב לקשט בתות טרי וצרור לואיזה טריה
לשים יחד בצנצנת למשך 5 שעות ולסנן את הוודקה
להכנת סירופ התותים:
200 גרם תותים
500 מ"ל סוכר
500 מ"ל מים חמימים
4 טיפות תמצית וניל איכותית
לשים הכל בבלנדר
ולסנן דרך פילטר קפה

מרגריטה
סמוקי טומיס מרגריטה
45 מ"ל טקילה פטרון
15 מ"ל מזקל
30 מ"ל ליים
15 מ"ל אגבה
לנער היטב ולמזוג על קרח
.jpeg)
מאפצ'ה
45 מ"ל פטרון
15 מ"ל מרטיני פיירו או אפרול
30 מ"ל ליים
30 מ"ל סירופ תותים
לנער עם קרח, לסנן לכוס מרטיני ולקשט בתות
.jpeg)
מרקט ג'ין וטוניק
60 מ"ל ג'ין מתובל
120 טוניק
לערבב עם הרבה קרח בכוס
לקשט בזסט לימון ופרח שומר
להכנת הג'ין המתובל:
1 אגס חתוך גס
100 גרם פטל
100 גרם שומר
לשם הכל בצנצנת למשך 7-5 שעות
ולסנן
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו