במטבח או בסלון: כך תהפכו לברמנים ביתיים

הצטרפו לשידור החי • מוש בודניק, בעלי ה"סושיאל קלאב", מלמד אתכם כל מה שצריך לדעת על הכנת הקוקטיילים המושלמים • בסדר בסגר

קוקטיילים עם טוויסטים, צילום: משה בן שמחון

העובדה שאנחנו בבית לא אמורה למנוע מאיתנו ליהנות ולפתוח את סוף השבוע עם קוקטיילים כיפיים ומשכרים. לשם כך, ביקשנו ממוש בודניק, בעלי מסעדת ה"סושיאל קלאב" בתל אביב ובעל ניסיון רב בעולם הברים, ללמד אותנו להכין כמה מהקוקטיילים הקלאסיים והמוכרים ביותר, עם טוויסטים קטנים שכל אחד מאיתנו יכול לעשות במטבח הביתי. לחיים!

מוש בודניק בהכנת קוקטיילים מרעננים // צילום: משה בן שמחון

פספסתם משהו בשידור? המתכונים המלאים ממש כאן:

Special whiskey sour

60 מ"ל ג'ק דניאלס "שטוף" בשמן אגוזי מלך*

30 מ"ל מי דבש**

30 מ"ל לימון

דש אנגסטורה (אופציונולי)

קישוט זסט תפוז

צילום: משה בן שמחון
צילום: משה בן שמחון

*להכנת הג'ק דניאלס שטוף בשמן אגוזי מלך:

בקבוק ג'ק דניאלס

200 מ"ל שמן אגזוי מלך

לשים יחד בצנצנת לנער ולהכניס למקפיא ל-24 שעות

ואז לסנן את השמן הקפוא דרך פילטר קפה

**להכנת מי הדבש:

300 מ"ל דבש

100 מ"ל מים חמים

לערבב עד שמתמוסס

מיול תותים ולואיזה

גרסה מרעננת למוסוקו מיול

60 מ"ל וודקה, רצוי גרייגוס לואיזה

15 מ"ל סירופ תותים

10 מ"ל מיץ לימון

100 מ"ל ג'ינגר ביר

למזוג לכוס גבוה עם קרח ולערבב לקשט בתות טרי וצרור לואיזה טריה

לשים יחד בצנצנת למשך 5 שעות ולסנן את הוודקה

להכנת סירופ התותים:

 200 גרם תותים

500 מ"ל סוכר

500 מ"ל מים חמימים

4 טיפות תמצית וניל איכותית

לשים הכל בבלנדר

ולסנן דרך פילטר קפה

צילום: משה בן שמחון
צילום: משה בן שמחון

מרגריטה

סמוקי טומיס מרגריטה

45 מ"ל טקילה פטרון

15 מ"ל מזקל

30 מ"ל ליים

15 מ"ל אגבה

לנער היטב ולמזוג על קרח

צילום: משה בן שמחון
צילום: משה בן שמחון

מאפצ'ה

45 מ"ל פטרון

15 מ"ל מרטיני פיירו או אפרול

30 מ"ל ליים

30 מ"ל סירופ תותים

לנער עם קרח, לסנן לכוס מרטיני ולקשט בתות

צילום: משה בן שמחון
צילום: משה בן שמחון

מרקט ג'ין וטוניק

60 מ"ל ג'ין מתובל

120 טוניק

לערבב עם הרבה קרח בכוס

לקשט בזסט לימון ופרח שומר

להכנת הג'ין המתובל:

1 אגס חתוך גס

100 גרם פטל

100 גרם שומר

לשם הכל בצנצנת למשך 7-5 שעות

ולסנן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר