קוקטיילים זה פיתרון נהדר למשקאות חמימים ומנחמים לחורף// אור גליקמן // קוקטיילים זה פיתרון נהדר למשקאות חמימים ומנחמים לחורף

מתחממים מבפנים

האלכוהול החורפי שונה במהותו מהקיצי • את המשקאות הקלילים מחליפים יינות עשירים, קוקטיילים על בסיס משקאות כבדים, סנגריות וסיידרים חמימים • לחיים, רק שתו באחריות

כשהטמפרטורות בחוץ יורדות והאוויר הקריר מרעיד את הגוף, אין כמו כוסית משקה לחמם את אותם איברים קפואים. בחו"ל, בעיקר במקומות שבהם המעלות נושקות לאפס מלמטה, יש מסורת של שתיית משקאות אלכוהוליים המותאמים לעונה. 

בחבל נורמנדי שבצפון צרפת, למשל, נוהגים ללגום "קלבדוס", שיכר תפוחים עם 40 אחוז אלכוהול. בארה"ב נמצא את קוקטייל האג־נוג (ליקר ביצים) המסורתי של חג המולד. אז אמנם הקור אצלנו הוא לא ממש קור, וגם אם כן, הוא כאן רק לסירוגין, אבל גם אנחנו התחלנו לאמץ את רזי האלכוהול המחמם. 

צינת החורף מביאה אותנו לחפש בנרות כל דרך אפשרית להתחמם, ואחת הדרכים המרכזיות היא דרך האוכל והשתייה. אנשים כלאחר כבוד זונחים את הגלידות ואת הפירות הקרים ועוברים למרקים, לקדרות ולמאכלי בשר מנחמים וכבדים. 

גם הקרח יוצא, כמובן, מהתמונה ומהכוס, ואיתו כל המשקאות והקוקטיילים שלא ממש יכולים להרשות לעצמם לוותר עליו – כמו המוחיטו, הדקירי, המרגריטה וכו'. 

בקבוק יין פטל אדום של ייקב פסק // ליאור משה

כוס יין אדום עשיר ומלא בטעמים הופכת להיות אופציה טובה לליווי הארוחה. ככל שהיין יהיה משובח יותר - כלומר כזה שעבר יישון טוב בחביות עץ אלון, או מרוכז יותר בשל יבול נמוך בכרם, ורמת האלכוהול גבוהה יותר (מקסימום 15%) - כך הוא יהיה מתאים יותר לשתייה בחורף. 

חשוב לציין כי אנו מצפים מהמשקאות לפזר תחושת חום נעימה בכל הגוף על ידי הרחבת כלי הדם, אבל למעשה הרחבת כלי הדם תגרום להאטת לחץ הדם, לאיבוד חום ולהתקררות – ובחורף, אם אתם שותים בחוץ, מדובר בסכנה של ממש, בבית או במקום סגור בהחלט תרגישו את אפקט החימום ולא תסכנו את עצמכם. 

לכן הדרישה הראשונה ממשקה חורף היא טמפרטורת חדר ומעלה, וחשוב יותר - שיהיה בעל אחוזי אלכוהול גבוהים שמוסיפים לתחושת החמימות ומצב הרוח. 

זה זמן לוויסקי, לברנדי ולקוניאק

 ליעד הררי, בעלי בר "האדוארד" בת"א, מספר: "למרות שהחורף בישראל איננו מתקרב לטמפרטורות האירופיות, גם אצלנו משנה הלקוח את הרגלי השתייה שלו. הלקוחות מחפשים את היינות האדומים והמלאים יותר, הפירותיים, וטעמים כגון ציפורן, קינמון, שוקולד וקפה, כמו גם טעמי פטל ואוכמניות, אשר אפשר למצוא ביינות אדומים, כאלה שמוגשים בטמפרטורה גבוהה משל היין הלבן והרוזה המוגשים בדרך כלל בקיץ. גילינו שמרבית הלקוחות שלנו מזמינים בחורף אלכוהול כבד יותר, קוקטיילים על בסיס וויסקי, ברנדי וקוניאק שמחממים את חלל הבטן וטעמם עשיר יותר. גם קוניאק בכוס סניפטר (כוס ייעודית למשקה)  אשר מחממים בכף היד או וויסקי מסוג סינגל מאלט, שידועים בטעם העמוק, מאוד פופולריים בימים הקרים".

ברנדי. משקה שמחמם את הגוף // יח"צ

אחד הטרנדים המובהקים של החורף, ובכלל של השנים האחרונות, אלה הקוקטיילים. בעקבות הטרנד החלו לצוץ בארץ ברים המתמחים בהם ואף כאלה שמגישים אך ורק קוקטיילים. 

גיא גמזו, בעלי ה"אריה", מסביר את התופעה: "כשפתחתי את הבר לפני כחמש שנים, אנשים לא הבינו את הרעיון, לא נראה לאנשים נכון לערבב אלכוהול. לקח לא מעט זמן עד שאנשים הבינו שזה לא כמו הקוקטיילים שהם ראו באולמות אירועים בצבעים זרחניים עם אלכוהול נחות, זה משהו אחר לגמרי. הקוקטייל היום הוא משקה מורכב שיש מאחוריו הרבה מחשבה. אני מתייחס אליהם בדיוק כמו שאני מתייחס לאוכל, כמו שאני מרכיב מנה. לאחרונה השקנו את תפריט החורף שלנו, שכולל מנות וקוקטיילים ייעודיים לעונה, מתוך הבנה שמזג האוויר משנה את הטעמים ואת דרישות הקהל". 

טעמים מנחמים

בחורף המשקאות המתלווים לקוקטיילים או מהווים כבסיס להם מאופיינים בטעמים מנחמים יותר, ובקיץ נמצא יותר רום לבן או שמפניות, משקאות המקלילים ומצננים את הקוקטיילים. בחורף נחפש בדיוק את ההפך. פה נלך על סנגריות (שהן יין מבושל עם פירות ותוספות אלכוהול משתנות כמו ברנדי או וויסקי, שמעמיקים את טעם האלכוהול ומחממים את הגוף מהר יותר), סיידר ויין חם ועוד. 

שחף קורן, מנהל מותג והדרכה בחברת אקרמן, מסביר: "נפוליאון מנדרין, למשל, הוא ליקר הדרי המבוסס על תזקיק ענבים מיושן, וככזה הוא מעניק בסיס טוב לקוקטיילים. מצד אחד יש כאן ארומות עשירות ובשרניות של הדרים ותבלינים, ומצד שני מעניק גוף מלא ועשיר המתאים לערבובים שונים. אין דרך ספציפית להתאים אלכוהול מסוים לקוקטייל מסוים, זה בעיקר עניין של טעם והרבה ניסוי וטעייה עד שמגיעים לשילובים נכונים. השילובים תלויים גם באקלים ובקהל היעד. בימי הקיץ לרוב נעדיף תזקיקים לבנים בתור בסיס לקוקטייל, כגון וודקה וג'ין, ואילו בימי החורף נוכל ליהנות מתזקיקים חומים, כגון וויסקי וקוניאק". 

לא משנה באיזה משקה תבחרו לחמם את גופכם ולערפל את חושיכם, זכרו שאלכוהול ישמח לבב אנוש. שתו באחריות ולחיים טובים.

 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...