לא רק שרה: עוגת ביסקוויטים חלומית

מקרם הגבינה הלבנה המופלא אפשר להכין קינוחים רבים • מאיה דרין בחרה להכין שלושה קינוחים שהקרם משתלב בהם נהדר

אי אפשר היה להתעלם מהמתכון הכוכב של הימים האחרונים, הלוא הוא המתכון הוויראלי לעוגת ביסקוויטים. יש לא מעט גרסאות לפלא הילדותי והנהדר הזה, ואני בחרתי להמשיך את הקו של אותו מתכון שקיבל חשיפה עצומה ומילא את עוגתי בשכבות של קרם גבינה מוקצף וביסקוויטים, כמובן. 

צילום: משה בן שמחון

מכיוון שהקרם הזה כה טעים, ורסטילי ופשוט להכנה, הכנתי איתו שני מתכונים נוספים. האחד, ממש כמו עוגת גבינה פירורים אך קינוח אלגנטי בכוסות, מעוטר בקרמבל פריך ופירות עונתיים ויפיפיים, והשני, עלי בלינצ׳ס דקיקים, אותם מילאתי בקרם האוורירי ולחלקם אף הוספתי דובדבנים מסוכרים בסירופ ארומטי.

קינוח קרם גבינה לבנה ופירורים

רשימת חומרים ל-6 מנות:

לקרם:

250 גרם (1 גביע) גבינה לבנה 9%

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס שמנת מתוקה

לבצק קרמבל

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

200 גרם סוכר דמררה

200 גרם קמח

6 גרם אבקת אפייה

100 גרם אבקת שקדים

1 כוס פקאן קלוי

פירות טריים לקישוט:

דובדבנים

תותים חתוכים

אוכמניות

ועוד

אופן ההכנה:

לקרמבל: מערבבים בעדינות את כל חומרי הבצק ומפוררים אותו בין קצות האצבעות, אפשר במעבד מזון. כשנוצרים פרורים גסים ואחידים משטחים את הבצק על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה

אופים בתנור 180 מעלות כ-8 דקות עד שהבצק מזהיב. מצננים, מערבבים את הגבינה הלבנה ותמצית הוניל לקרם חלק. מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת רכה ועמידה.

מקפלים בעדינות את שתי התערובות לקרם אחיד ויוצקים לקעריות הגשה ומקשטים בקרמבל ופירות. את בצק הקרמבל שנותר לא אפוי שומרים במקפיא.

מאותו קרם גבינה אפשר להכין:

עוגת ביסקויטים:

טובלים ביסקוויטים בחלב למשך שניות אחדות, מסדרים בתבנית הגשה שכבות של בסקוויטים וקרם, מקשטים בפירות או בפירורי ביסקוויטים ושומרים במקרר

בלינצ׳ס



 

רשימת חומרים ל-10 יחידות:

לבלילת הקרפים:

3/4 כוס קמח

2 כפות סוכר

2 ביצים

1 כוס מלאה חלב

1 כפית תמצית וניל

2 כפות חמאה מומסת

2 כפות חמאה לטיגון

 

למילוי:

קרם גבינה לבנה על פי המתכון הראשון 

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים קמח, מלח וסוכר. בקערה נוספת מערבבים ביצים, חלב, תמצית וניל וחמאה מומסת.

יוצקים לאט את הנוזלים לתוך קערת היבשים ומערבבים היטב לבלילה אחידה וחלקה. במחבת קרפים ממיסים מעט חמאה, יוצקים מצקת מבלילת הקרפים, מטלטלים את המחבת כך שתיווצר שכבה דקיקה ומזהיבים את העלה מצד אחד בלבד.

הופכים על צלחת שטוחה.מצננים לחלוטין, ממלאים בקרם גבינה קר, מגלגלים לבלינצ׳ס ומגישים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר