אצלינו בשבת בבוקר זוללים פנקייקים, זוהי מסורת ארוכת שנים שאני אוהבת לשמור עליה באדיקות. אני כל כך אוהבת את הריח המתקתק שממלא את אוויר הבית המתרפק על עצלות יום המנוחה, את התקבצות הילדים סביב שולחן האוכלף את פרישת הצנצנות הרבות המלוות את הביס המתוק הזה – סירופ מייפל, ממרח שוקולד, ממרח לוטוס, ריבת חלב, ריבת פרי ביתי, חמאת בוטנים וכל העולה על רוחנו.
אך מסורת, קבועה ומוכרת ככל שתהא, דורשת גם חשיבה יצירתית, חלילה לא לשעמם את הסועדים הקבועים, הם אמנם צעירים אך הרפתקנים וחובבי אוכל. אחד משלובי הטעמים המוצלחים ביותר שניסינו הוא פנקייק אלפחורס, בדיוק כמו העוגייה האהובה – שילוב של ריבת חלב וקוקוס.
צילום: משה בן שמחון
פנקייקס אלפחורס לשבת
רשימת חומרים לכ- 20 פנקייקים קטנים:
1 וחצי כוסות קמח תופח
2 כפות סוכר
1 כוס חלב קוקוס טבעי
50 גרם חמאה מומסת
2 ביצים
4 כפות ריבת חלב איכותית
קוקוס טחון לקישוט
חמאה לשימון המחבת
אופן ההכנה:
1. בקערה או קנקן מערבבים חלב קוקוס, חמאה מומסת וביצים.
2. בקערה נוספת מניחים קמח וסוכר.
3. מוסיפים תוך כדי בחישה את הנוזלים לקמח ומערבבים כדי שלא ייווצרו גושים.
4. מוסיפים את ריבת החלב ומערבבים כך שיישארו שבילים של ריבת חלב בתערובת.
5. מחממים מחבת פנקייקים או מחבת נונסטיק רגילה.
6. משמנים בחמאה ויוצרים כף גדושה של בלילה לתוך כל שקע במחבת או מסדרים חביתיות על פני המחבת הרגילה.
7. זורים קוקוס טחון על פני הפנקייקס ומטגנים על להבה נמוכה. הופכים לצד השני כאשר נוצרות בועות אוויר על פני החביתיות.
8. מטגנים על הצד השני במשך כדקה, לא יותר.
9. מוציאים לצלחת הגשה ומגישים עם פירות טריים, סירופ מייפל ושאר ממרחים שאוהבים.