החומרים לקרמבל אגוזים:
- 160 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 160 גרם סוכר חום
- 160 גרם אבקת שקדים
- 2 גרם מלח
- 135 גרם קמח אורז
- 30 גרם פקאן קלוי שבור
- 30 גרם פיסטוק גרוס
- 30 גרם צנוברים קלויים
למוס שוקולד:
- 350 מ"ל חלב
- 570 גר' שוקולד מריר
- 75 גר' חלמונים
- 530 גר' חלבונים
אופן הכנה:
- מתחילים בהכנת הקרמבל. מערבבים את כל חומרי הגלם, למעט האגוזים, בקערת מיקסר עם וו גיטרה. כשמתקבלת תערובת חולית (דומה לקוסקוס), מוסיפים פנימה את האגוזים עד לקבלת גושי בצק קטנים.
- מפזרים את הקרמבל על מגש עם נייר אפייה ואופים במשך 20 דקות בחום של 160 מעלות.
- כעת, למוס השוקולד. מרתיחים חלב, מכניסים את החלמונים, מבשלים במשך שתי דקות עד הסמכה ומוזגים על השוקולד.
- טוחנים הכל בבלנדר מוט או מערבבים בעזרת מטרפה, עד לקבלת מרקם חלק לחלוטין.
- מקציפים חלבונים למרקם יציב ומקפלים לתוך מסת השוקולד. מעבירים לכלי הגשה ומפזרים את קרמבל האגוזים מעל המוס.