הקינוח המושלם לפסח // צילום: מתוך הבלוג של מיס פטל

יאמי: מצות בקרמל שקדים ושוקולד

תודו שעל זה עוד לא חשבתם: לקרמל מצות עם שקדים ושוקולד • מיס פטל עם המתכון המלא לממתק הטעים ביותר שתכינו בפסח

כל שנה אותה התלבטות לקראת פסח - איזו חבילת מצות לקנות: גדולה או קטנה? אני עומדת מול המדף בסופר ומנסה לחשב כמה נצטרך - לליל הסדר, למצה-בריי, ללזניה, לעוגת מצות, לבלינצ׳ס, לנשנש, וגם כמה בשביל לקרמל. מצות בקרמל, שקדים ושוקולד - כל אלו ללא ספק הממתק האהוב עלינו ביותר בימי החג, כך תכינו את הממתק בעצמכם.

 

המצרכים:

4 מצות

150 גרם חמאה

100 גרם סוכר לבן

100 גרם סוכר חום כהה 

כפית מלח

50 גרם שקדים מולבנים פרוסים

150 גרם שוקולד מריר

50 גרם שוקולד לבן

ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מרפדים תבנית תנור ס"מ בנייר אפיה

מסדרים את המצות בתבנית.

שמים בסיר חמאה, מלח ו-2 סוגי סוכר ומביאים לרתיחה. מערבבים מדי פעם.

מנמיכים את הלהבה ומבשלים 2-3 דקות נוספות. 

מסירים מהאש ומערבבים פנימה שקדים פרוסים.

שופכים את הקרמל על המצות ומורחים באופן אחיד. מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות. מוציאים מהתנור.

ממיסים במיקרו את השוקולדים (כל אחד בנפרד)

שופכים את השוקולד המריר מעל המצות ומיישרים. שופכים את השוקולד הלבן מעל השוקולד המריר באופן לא אחיד, ובעזרת קיסם ״מקשקשים״ את השוקולדים.

מניחים להתקשות בטמפרטורת החדר,  או להתמצקות מהירה במקרר, וחותכים לריבועים. בתאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...