כל שנה אותה התלבטות לקראת פסח - איזו חבילת מצות לקנות: גדולה או קטנה? אני עומדת מול המדף בסופר ומנסה לחשב כמה נצטרך - לליל הסדר, למצה-בריי, ללזניה, לעוגת מצות, לבלינצ׳ס, לנשנש, וגם כמה בשביל לקרמל. מצות בקרמל, שקדים ושוקולד - כל אלו ללא ספק הממתק האהוב עלינו ביותר בימי החג, כך תכינו את הממתק בעצמכם.
המצרכים:
4 מצות
150 גרם חמאה
100 גרם סוכר לבן
100 גרם סוכר חום כהה
כפית מלח
50 גרם שקדים מולבנים פרוסים
150 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד לבן
ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מרפדים תבנית תנור ס"מ בנייר אפיה
מסדרים את המצות בתבנית.
שמים בסיר חמאה, מלח ו-2 סוגי סוכר ומביאים לרתיחה. מערבבים מדי פעם.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים 2-3 דקות נוספות.
מסירים מהאש ומערבבים פנימה שקדים פרוסים.
שופכים את הקרמל על המצות ומורחים באופן אחיד. מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות. מוציאים מהתנור.
ממיסים במיקרו את השוקולדים (כל אחד בנפרד)
שופכים את השוקולד המריר מעל המצות ומיישרים. שופכים את השוקולד הלבן מעל השוקולד המריר באופן לא אחיד, ובעזרת קיסם ״מקשקשים״ את השוקולדים.
מניחים להתקשות בטמפרטורת החדר, או להתמצקות מהירה במקרר, וחותכים לריבועים. בתאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו