בכל שנה בחג השבועות אני נמלאת חדוות יצירה לבנה וחגיגית. אני אוהבת את הקלילות וחוסר המחויבות של התפריט. אני מוצאת את סיפורן של רות ונעמי מרגש בכל פעם מחדש. אני מתמסרת לאווירה הארצישראלית ששורה סביב.
זוהי ארוחת החג שעליה אני אמונה בכל שנה. אני אוספת רעיונות חדשים, בוחרת בקפידה ירקות טריים ועונתיים, טועמת שלל גבינות שמחמיאות לבישוליי, לשה ומרדדת בצקים פריכים וריחניים ומכינה סעודת חג לתפארת. ובמרכז תשומת הלב, האחת שאליה מכוון זרקור החגיגות - עוגת הגבינה, כמובן.
אינספור מתכונים לעוגות גבינה פיתחתי במשך השנים, והשנה אני מתרגשת במיוחד, שכן לאחר חודשיים שבמהלכם לא נחוגו כבכל שנה חג הפסח וגם לא יום העצמאות - חג השבועות ייחגג כמיטב המסורת המשפחתית.
ומכיוון שטרם נפתחו שערי שמיים וכל עם ישראל יחגוג את חג השבועות בארץ ישראל, החלטתי השנה לאפות עוגות גבינה בהשראה מסביב לעולם. האחת מן התפוח הגדול, האחרת מארץ המגף ועוד אחת מחבל הבאסקים בספרד, אשר קנתה לה תהילת עולם בשנים האחרונות והפכה לכוכבת ברשתות החברתיות. שלושתן חגיגיות, שלושתן נפלאות ושלושתן כבר צבריות לחלוטין.
ניו יורק צ'יז קייק

תבנית בקוטר 22 ס"מ
לבסיס:
√ 200 גרם ביסקוויטים פתי בר
√ 100 גרם חמאה רכה מאוד
√ 4 כפות סוכר
√ 1 כפית קינמון
למלית:
√ 500 גרם גבינת שמנת, עם לפחות 30% שומן
√ 8 כפות סוכר
√ 1 כף קמח
√ 1 ביצה גדולה
√ 1 חלמון
√ 4 כפות שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. טוחנים את הביסקוויטים עם הסוכר, הקינמון והחמאה במעבד מזון עד לקבלת פירורים גסים. משטחים את הבצק על בסיס התבנית.
2. אופים כ־10 דקות בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות, עד לקבלת גוון זהוב עמוק.
3. במערבל עם וו גיטרה מערבבים באיטיות גבינה וסוכר. מוסיפים קמח, ביצים ושמנת. יוצקים על הבצק האפוי.
4. אופים שוב כ־40 דקות בתנור שחומם מראש ל־120 מעלות, עד שהעוגה כמעט יציבה לגמרי.
5. מצננים ושומרים במקרר ארבע שעות לפחות לפני ההגשה.
עוגת גבינה באסקית של נורדיניו

תבנית רינג 24 ס"מ
√ 1 ק"ג גבינת שמנת 30% שומן
√ 1 ו־3/4 כוסות סוכר
√ 7 ביצים
√ 3 ו־1/2 כפות קמח
√ 1 ו־1/2 כוסות שמנת מתוקה 38%
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים גבינת שמנת וסוכר עד לקבלת קרם רך ואחיד. מוסיפים ביצים, זו אחר זו, תוך כדי הקצפה. מוסיפים את הקמח וטורפים אותו לתוך הבלילה.
2. לבסוף מוסיפים את השמנת המתוקה וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה.
3. מרפדים תבנית קפיצית בנייר אפייה כך שהשוליים יהיו גבוהים מדפנות התבנית. יוצקים את התערובת לתבנית.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל־220 מעלות במשך 35-30 דקות (עד שפני העוגה שחומים מאוד).
5. מוציאים בזהירות מהתנור (העוגה עדיין רוטטת ונוזלית מבפנים).
6. מצננים לטמפרטורת החדר מחוץ לתנור, ומעבירים למקרר ללילה שלם.
עוגת ריקוטה לימונית מאיטליה

תבנית רינג/קוגלהוף 24 ס"מ
√ 1 ו־1/4 כוסות קמח רגיל
√ 1/4 כוס שקדים טחונים
√ 2 כפיות אבקת אפייה
√ 1 כוס סוכר
√ 125 גרם חמאה רכה
√ קליפה מגוררת מ־2 לימונים
√ מיץ טרי מלימון אחד
√ 3 ביצים
√ 1/4 כוס ליקר שקדים
√ 1 ו־1/2 כוסות גבינת ריקוטה
אופן ההכנה:
1. בקערה, מערבבים את הקמח, השקדים ואבקת האפייה.
2. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים סוכר, חמאהֿ וקליפת לימון מגוררת לתערובת חלקה ואחידה.
3. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, מערבלים עד שכל ביצה נטמעת בתערובת.
4. מוסיפים מיץ לימון וליקר שקדים ומערבלים.
5. מוסיפים לסירוגין מהחומרים היבשים וגבינת הריקוטה ומערבבים רק עד שכל החומרים נטמעים בתערובת.
6. מעבירים לתבנית אפייה משומנת, ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות למשך כ־40 דקות.
7. מצננים ושומרים במקרר.