צפו: מיני קרואסונים מופלאים בהכנה מהירה

על טרנד הקינוחים המוקטנים כבר ודאי שמעתם, אך אתם חייבים להכין את הקרואסונים הקטנים של ליאור משיח • אזהרה: אי אפשר להפסיק לאכול אותם

תמונות של מיני פנקייקים ששטפו את הרשת גרמו לגל נוסף של קינוחים מגוונים ומוקטנים. בלוגרים רבים התחילו להכין לעצמם קערת קורנפלקס משודרגת, כשאת מקומם של דגני הבוקר תפסו קינוחים מיניאטוריים. אם תעקבו אחר ההוראות, תוכלו להכין קינוחים כאלה בעצמכם.

צילום: משה בן שמחון



 

מיני קרואסונים 

מצרכים:

בצק עלים

ממרח לוטוס

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

מרדדים בצק עלים על משטח מקומח, פורסים רצועות ברוחב 4 ס"מ.

מורחים בשכבה דקה של ממרח לוטוס.

חותכים משולשים בגודל 1 ס"מ על 4 ס"מ ומגלגלים לקרואסונים.

משפריצים מים ובוזקים אבקת סוכר.

אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (לא טורבו, הוא יעיף את הקרואסונים), כ-15 דקות עד שהם משחימים.

מיני קרמוגית 

מרכיבים לבצק:

225 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

85 גר' סוכר חום דמררה

75 גר' סוכר לבן

10 גר' דבש

340 גר' קמח לבן

2/3 כפית סודה לשתייה

2/3 כפית קינמון טחון

1/2 כפית מלח

למילוי:

צנצנת ממרח לוטוס 

 

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה, הסוכר החום, הסוכר הלבן והדבש עד לקבלת מסה תפוחה ואוורירית.

מערבבים בקערה את הקמח, הסודה, הקינמון והמלח.

מוסיפים את היבשים למיקסר ומערבבים על מהירות נמוכה במשך כמה דקות עד לקבלת מסה פירורית מאוד ואחידה.

עוצרים את המיקסר ומוציאים את הקערה. תופסים חתיכה מהמסה הפירורית ביד, ואם היא מתחברת לכדי בצק, מוציאים אותה.

מעבירים את הבצק לקערה בה שקלנו את הקמח, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

בינתיים, מעבירים את ממרח הלוטוס לשקית זילוף, ומזלפים על מגש או צלחת "נשיקות" לוטוס קטנות. מקפיאים.

לאחר שעה, מוציאים את הבצק מהמקרר, ושוקלים לחתיכות של 10 גר'.

את חתיכות הבצק ששקלנו, מכדררים לכדורים ומניחים על מגש עם נייר אפייה.

חוצים כל כדור בצק לחצי, מחצי עושים פיתה שטוחה, וממלאים בנשיקת לוטוס קפואה. עם החצי השני של הבצק, מכסים את חצי הבצק עם הלוטוס. מהדקים את הצדדים ומעגלים מעט.

חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק ומניחים על מגש אפייה עם נייר אפייה.

מעבירים לקירור במקרר ל-30 דקות.

מחממים תנור ל-180 מעלות, ומפזרים את העוגיות על מגש אפייה במרחק של 4 ס"מ בין עוגיה לעוגיה.

אופים 10-8 דקות ומוציאים מהתנור. מחכים 10 דקות ומגישים, עם כוס חלב צונן ליד.

הכותבת היא שף קונדיטורית. תוכלו למצוא אותה בבלוג או באינסטגרם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר