"לחם קופים" - עוגת שמרים ושוקולד לעצלנים

קוראים לה לחם קופים והיא להיט גדול - ובצדק. עוגת שמרים ממכרת, ריחנית ונפלאה שאינו דורשת רידוד, מילוי, גלגול או קיפול

צילום: גיל קרמר

מצרכים לתבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס״מ: 

  • 3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לבן
  • 1 שקית (10 גרם) שמרים יבשים
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה פושרת
  • ½ כוס חלב פושר
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 75 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה טרופה
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל משובחת

לציפוי:

  • 100 גרם חמאה מומסת מצוננת
  • 1כוס סוכר לבן
  • 4 כפות קינמון טחון
  • 4 כפות קקאו מנופה
  • ½ כוס פצפוצי שוקולד מריר

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו לישה לשים את כל מרכיבי בצק לבצק רך ואחיד, הבצק נוח מאוד ללישה ולעבודה.
  2. מניחים להתפחה עם כיסוי של מגבת למשך כשעה.
  3. מחלקים את הבצק התפוח ל-30 פיסות ומניחים על משטח עבודה נקי.
  4. בקערה אחת מניחים את החמאה המומסת ובקערה שניה מערבבים את הסוכר, הקקאו והקינמון. טובלים כל כדור בחמאה המומסת (והמצוננת) ואז מצפים בתערובת הסוכר, הקקאו והקינמון.
  5. מסדרים את הכדורים בתבנית קוגלהוף משומנת, שכבה אחרי שכבה. זה לא צריך להיות בסדר מסוים. בין לבין מפזרים פצפוצי שוקולד.
  6. מכסים במגבת ומתפיחים במשך כ-30 דקות.
  7. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  8. אופים במשך כ-40 דקות עד שהכיכר מזהיבה היטב מכל הכיוונים.
  9. מצננים מעט, הופכים את התבנית על צלחת הגשה, משחררים את התבנית ומגישים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר