צילום: גיל קרמר
מצרכים לתבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס״מ:
- 3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לבן
- 1 שקית (10 גרם) שמרים יבשים
- 1/2 כוס שמנת מתוקה פושרת
- ½ כוס חלב פושר
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 75 גרם חמאה רכה
- 1 ביצה טרופה
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל משובחת
לציפוי:
- 100 גרם חמאה מומסת מצוננת
- 1כוס סוכר לבן
- 4 כפות קינמון טחון
- 4 כפות קקאו מנופה
- ½ כוס פצפוצי שוקולד מריר
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו לישה לשים את כל מרכיבי בצק לבצק רך ואחיד, הבצק נוח מאוד ללישה ולעבודה.
- מניחים להתפחה עם כיסוי של מגבת למשך כשעה.
- מחלקים את הבצק התפוח ל-30 פיסות ומניחים על משטח עבודה נקי.
- בקערה אחת מניחים את החמאה המומסת ובקערה שניה מערבבים את הסוכר, הקקאו והקינמון. טובלים כל כדור בחמאה המומסת (והמצוננת) ואז מצפים בתערובת הסוכר, הקקאו והקינמון.
- מסדרים את הכדורים בתבנית קוגלהוף משומנת, שכבה אחרי שכבה. זה לא צריך להיות בסדר מסוים. בין לבין מפזרים פצפוצי שוקולד.
- מכסים במגבת ומתפיחים במשך כ-30 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים במשך כ-40 דקות עד שהכיכר מזהיבה היטב מכל הכיוונים.
- מצננים מעט, הופכים את התבנית על צלחת הגשה, משחררים את התבנית ומגישים.
