המקור של העוגה הוא מארץ הבסקים בצפון ספרד ומכאן שמה. זהו מתכון לעוגת גבינה שנשרפה בכוונה ומעוצבת באופן לא מושלם ולכן אי אפשר לפשל.
מצרכים:
תבנית 22 ס"מ
- 220 גרם לינדט אקסלנס 70%
- 220 גרם שמנת מתוקה
- 800 גרם גבינת שמנת
- 200 גרם סוכר לבן
- 6 יח' ביצים (גודל L)
- 25 גרם קמח
- 10 גרם קורנפלור
- 10 גרם אבקת קקאו מנופה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מרפדים תבנית אפיה בקוטר 22 בצורה כזאת שנייר האפיה יהיה גבוה משפת התבנית כ-4 ס"מ
- מחממים את שמנת מתוקה עד שהיא חמה (לא להרתיח).
- מוזגים את שמנת החמה מעל שוקולד קצוץ, מערבבים עד לקבלת מרקם גנאש חלק ומקררים.
- בקערה גדולה מקציפים גבינת שמנת עם סוכר עד שהגבינה מתרככת.
- מוסיפים ביצים אחת בכל פעם, מוודאים שכל ביצה נבלעת בתערובת לפני שמוסיפים ביצה נוספת.
- מוסיפים את גנאש השוקולד, אבקת קקאו, קמח, קורנפלור ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
- מוזגים את התערובת לתבנית אפיה שהכנו קודם.
- אופים כ-30 דקות , תלוי במרקם שרוצים לקבל.
- אופים עד שחלק עליון של העוגה שחום והמרכז עדיין לא יציב.
- מוציאים את התבנית מתנור, מקררים עד לטמפרטורת החדר.