מתיו מולר, המאסטר שוקולטייר של לינדט, עם המתכון המושלם לעוגה המפורסמת | צילום: לינדט

מתכון לעוגת גבינה בסקית חלומית

מתיו מולר, המאסטר שוקולטייר של לינדט, עם המתכון המושלם לעוגה המפורסמת

המקור של העוגה הוא מארץ הבסקים בצפון ספרד ומכאן שמה. זהו מתכון לעוגת גבינה שנשרפה בכוונה ומעוצבת באופן לא מושלם ולכן אי אפשר לפשל.

מצרכים:

תבנית 22 ס"מ

  • 220 גרם לינדט אקסלנס 70%
  • 220 גרם שמנת מתוקה
  • 800 גרם גבינת שמנת
  • 200 גרם סוכר לבן
  • 6 יח' ביצים (גודל L)
  • 25 גרם קמח
  • 10 גרם קורנפלור
  • 10 גרם אבקת קקאו מנופה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. מרפדים תבנית אפיה בקוטר 22 בצורה כזאת שנייר האפיה יהיה גבוה משפת התבנית כ-4 ס"מ
  3. מחממים את שמנת מתוקה עד שהיא חמה (לא להרתיח).
  4. מוזגים את שמנת החמה מעל שוקולד קצוץ, מערבבים עד לקבלת מרקם גנאש חלק ומקררים.
  5. בקערה גדולה מקציפים גבינת שמנת עם סוכר עד שהגבינה מתרככת.
  6. מוסיפים ביצים אחת בכל פעם, מוודאים שכל ביצה נבלעת בתערובת לפני שמוסיפים ביצה נוספת.
  7. מוסיפים את גנאש השוקולד, אבקת קקאו, קמח, קורנפלור ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  8. מוזגים את התערובת לתבנית אפיה שהכנו קודם.
  9. אופים כ-30 דקות , תלוי במרקם שרוצים לקבל.
  10. אופים עד שחלק עליון של העוגה שחום והמרכז עדיין לא יציב.
  11. מוציאים את התבנית מתנור, מקררים עד לטמפרטורת החדר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...