עוגת אגוזי לוז, שקדים ושוקולד מריר של מיקי שמו | צילום: איתיאל ציון

עוגת אגוזי לוז, שקדים ושוקולד מריר של מיקי שמו

עוגה בעלת טעמים שוקולדיים־אגוזיים שמשתלבים נהדר. לגירסה חלבית, מומלץ להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב

מצרכים (ל־2 תבניות אינגלישקייק מספר 3):

  • 175 גר' חמאה/ מחמאה
  • 2 כוסות אבקת שקדים (שקדים טחונים; 250 גר')
  • 1/3 1 כוסות אבקת סוכר (165 גר')
  • 2 כפות קורנפלור (30 גר')
  • 2 כפות קמח (20 גר')
  • 50 גר' מחית פרלינה־נוגט מאגוזי לוז (להשיג בחנויות המתמחות באפייה)
  • 25 גר' פסטה לוז (להשיג בחנויות המתמחות באפייה)
  • 1 כף אמרטו או רום (10 גר')
  • 1 חלמון
  • 8 חלבונים
  • 1/2 כוס פחות כף אחת סוכר (90 גר')
  • 100 גר' שוקולד מריר מגורר

לציפוי העוגה:

  • 200 גר' שוקולד מריר מומס
  • 30 גר' שמן קנולה או שמן זרעי ענבים

לקישוט:

  • 100 גר' שוקולד מריר מומס
  • חופן אגוזי לוז חצויים

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל־160 מעלות.
  2. ממיסים את החמאה.
  3. בקערה נפרדת מערבבים אבקת שקדים, אבקת סוכר, קורנפלור וקמח במטרפה ידנית.
  4. מערבבים מחית פרלינה־נוגט, פסטה לוז ואמרטו או רום ומאחדים את התערובת עם תערובת הקמחים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלמון ו־4 חלבונים ומערבבים היטב בכף עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מערבבים חלק מהתערובת עם החמאה המומסת. מחזירים את התערובת עם החמאה לקערה ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.
  6. מקציפים את 4 החלבונים הנותרים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  7. מקפלים את קצף החלבונים לבלילה, מוסיפים את השוקולד המגורר ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  8. מוזגים את הבלילה שהתקבלה ל־2 תבניות מרופדות בנייר אפייה או מרוססות במעט שמן אופים כ־45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז עוגה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים מהתנור ומצננים כשעה.
  9. לציפוי: מערבבים את השוקולד המומס והשמן לתערובת אחידה ומוזגים על העוגה.

לקישוט:

  1. משטחים את השוקולד בין 2 ניירות אפייה או שקפי ניילון לשכבה דקה מאוד. לאחר דקה חותכים את השוליים בסרגל ויוצרים מלבן שמידותיו קטנות ממידות העוגה. מניחים בצד להתייצבות, ולאחר מכן מניחים על העוגה.
  2. ממיסים את השוליים שחתכנו ממשטח השוקולד ובעזרת כפית מטפטפים במהירות ליצירת דקורציה על לוח השוקולד שהנחנו על העוגה. מעטרים בחצאי אגוזי לוז.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...