מצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק:
- 200 גרם חמאה רכה
- 1 כוס סוכר דמררה
- 3/4 כוס סירופ מייל טבעי
- 2 ביצים
- 1 גביע שמנת של פעם
- 2 כפות שמנת מתוקה
- 4 בננות בשלות מאוד, מעוכות
- 2 כוסות קמח מנופה
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כוס אגוזי מקדמיה גרוסים
לציפוי:
- 4 כפות חמאה
- 2 כפות גדושות סירופ מייל טבעי
- 2 כפות סוכר חום דחוס
- 3 כפות שמנת מתוקה
- 1/2 כוס אגוזי מקדמיה גרוסים
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה, סוכר וסירופ מייפל לתערובת חלקה.
- מוסיפים ביצים טרופות לאט ותוך כדי עירבול. ממשיכים לערבל עד שהביצים נטמעות בתערובת.
- מוסיפים שמנת חמוצה, שמנת מתוקה ובננות, מערבבים קלות.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואגוזים. מערבבים רק עד שכל המרכיבים מתמזגים.
- מעבירים לתבניות אינגליש קייק משומנות ואופים במרכז התנור בחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-30 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגות יוצא מכוסה פירורים לחים.
- בינתיים מבשלים חמאה, מייפל וסוכר חום עד שנמס והופך לסירופ, מסירים מהאש ומוסיפים את יתר החומרים.
- מוציאים את העוגות מהתנור, יוצקים מעל את הציפוי ומחזירים לתנור הפעם לקלייה בגריל עליון בלבד במשך כ-3 דקות.