בחושה שוקולד לוז קפה | צילום: לירון אלמוג

בחושה שוקולד לוז קפה

מתכון לעוגה בחושה שוקולד עשיר, ממרח אגוזי לוז וקפה מושלמת לסוף ארוחה או כשהאורחים מפתיעים

רשימת חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק:

  • 200 גרם חמאה
  • 1.5 כוס סוכר דמררה (300 גרם)
  • 3 יח' ביצים
  • 2.5 כוסות קמח תופח (350 גרם)
  • 1 כף גדושה נס קפה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס שמנת של פעם
  • 1/4 כוס חלב

לתערובת שוקולד לוז:

  • 3/4 כוס ממרח שוקולד לוז
  • 3 כפות שמנת מתוקה

אופן הכנה:

  1. בקערת המערבל עם "גיטרה" מקציפים חמאה וסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  2. מוסיפים ביצים בהדרגה.
  3. מערבבים קמח עם נס קפה, סודה ומלח.
  4. מוסיפים לסירוגין לקערת המערבל במהירות נמוכה שמנת וחלב ויבשים.
  5. מחממים מעט ממרח שוקולד לוז ושמנת מתוקה.
  6. מצננים מעט ומערבבים פנימה 1/4 מבלילת העוגה.
  7. יוצקים 1/2 מכמות הבלילה הלבנה לשתי תבניות אינגליש קייק, מעל מזלפים 1/2 מכמות מלית השוקולד ושוב שכבה לבנה ושוקולד.
  8. בעזרת חוד של סכין או קיסם יוצרים דוגמאת שייש.
  9. אופים ב 180 מעלות כ-30 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...