בצק חם וקלוי מבחוץ ממולא בפתיתי גבינה נוזלית המתובלת בשום ועשבים, נכון שזה נשמע חלומי? ובכן, הנה גיוון לפיתה טוסט, לטוסט גבינה או קסדיה. הפעם מהמטבח ההודי.
בצק פיתה עשוי יוגורט החובק מלית לטעמכם האישי וקלוי במחבת לוהטת שהופכת בקלי קלות לתחליף טאבון ביתי ונהדר.
נאן גבינה ושום
רשימת חומרים לכ-14 יחידות
1 שקית שמרים יבשים (2 כפות)
1/3 2 כוסותחלב פושר
2 כפות סוכר
1 ק"ג קמח לבן
100 גרם חמאה מומסת בטמפרטורת החדר
1 כוס יוגורט
2 ו-1/2 כפיות מלח
מילוי
500 גרם גבינת מוצרלה וקשקבל מעורבות (אפשר גם גבינה צהובה)
4 שיני שום קלופות וכתושות (אפשר יותר אם אוהבים)
½ צרור כוסברה קצוצה
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
50 גרם חמאה מומסת בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה
1. לשים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה, או באופן ידני. לשים את הבצק במשך 7-6 דקות, עד שהוא אחיד, חלק ומבריק.
2. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 60 דקות.
3. למילוי: מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים.
4. מחלקים את הבצק ל-13-12 פיסות בגודל של כדור טניס
5. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים כל כדור לעיגול בצק עבה באופן יחסי, ומניחים במרכזו 2 כפות גדושות מהמילוי
6. אוספים את הבצק מהשוליים לכיוון המרכז , כך שהבצק יכסה את המילוי, ומהדקים באמצע.
7. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק הממולא לעיגול בעובי של 1/2 ס"מ או קצת פחות. זה בסדר אם המילוי מבצבץ החוצה.
8. מחממים מחבת על אש בינונית. מניחים את הנאן במחבת וקולים במשך כ-2 דקות, עד שצדו התחתון של הלחם מזהיב.
9. הופכים ומחממים עוד דקה-שתיים, עד שגם צדו השני של הלחם מזהיב.
10. מכינים באותו אופן את שאר הלחמים, מגישים חם.