מרכיבים:
6-8 יחידות פילה לברק
300 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף
5 שיני שום קלופים
מלח גסדק
פלפל שחור גרוס
עלי תימין
שמן זית
250 מ"ל חלב סויה לבישול
חצי כוס שקדים קלויים
הוראות הכנה:
לדג:
1. יוצרים מרינדה משמן זית, חצי כוס שום כתוש כ-2 שיניים, קורט מלח, קורט פלפל שחור גרוס.
2. מערבבים היטב ומורחים על הפילה לברק משני הצדדים.
3. מחממים מחבת וצורבים את הדג על העור עד לקבלת עור זהב וקריספי.
4. מסדרים על המגש שהעור כלפי מעלה ומשלימים הכנה בתנור בחום של 200 מעלות למשך 7 דקות
לקרם ארטישוק ירושלמי:
5. את הארטישוק הקלוף מניחים בסיר עם 3 ענפי טימין ו-3 שיני שום ומכסים במים.
6. מבשלים עד לריכוך, מסננים מהמים ומכניסים למערבל מזון.
7. טוחנים עד למרקם חלק חלק, ומסדרים על צלחת.
8. מניחים שתי יחידות פילה ומזלפים שמן זית ומפזרים שקדים.
בתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו