תבשיל מוח טבעוני. שפית ליאל אברמס | צילום: יחצ

עף לנו: מתכון לתבשיל מוח טבעוני

ליאל אברמס, שפית מסעדת "שאקטי" הטבעונית והבאר-שבעית, מציגה מנה חריפה וביתית, המבוססת על חלבון שמגיע היישר מאינדונזיה הרחוקה, שפותחת את התיאבון, ואם תאכלו אותה עם לחמנייה רכה או חלה – אין סיכוי שלא תצליחו להתאהב בה

כבר סיפרנו לכם בכתבות קודמות על הטמפה, אותו חלבון טבעוני מלא ובריא מאוד שמקורו באינדונזיה ושנוצר מפולי סויה מותססים בעל מרקם רך ויציב. ויש לו יכולת ספיגה טעמית נהדרת ובמהירות ולנו כיף לעבוד איתו.

אין אין אין כמו טמפה: כוכב האוכל הטבעוני שאתם לא מכירים
ספגטי בולונז טבעוני - המתכון של ליאל אברמס

מצרכים והכנות:

  • חבילת טמפה (330 גרם)
  • 2 ראשי שום קצוצים גס
  • חצי כוס שמן זית
  • 3 כפות שמן קנולה/חמניות
  • צרור כוסברה טרייה קצוצה דק
  • 2-1 פלפלים חריפים חתוכים לעיגולים בינוניים
  • מיץ מחצי לימון
  • 260 גרם גרגירי חומוס מבושלים (ניתן להשתמש בגרגרים משימורים או קפואים שעברו בישול מקדים)

לקישוט ולהגשת המנה:

  • חצי צרור כוסברה טרייה קצוצה (רק העלים)
  • פלפלים חריפים מטוגנים – לפי מספר הסועדים
  • לימון פרוס לחתיכות לפי מספר הסועדים

תבלינים:

  • 1 כף גדושה גריל עוף
  • 1 כף שטוחה כמון
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
  • 1 כף שטוחה פפריקה חריפה
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית שאטה טחונה
  • קורט פלפל שחור
  • בקערה נפרדת: ערבבו ¼ כפית קורנפלור עם 2 כוסות מים קרים עד להמסה של הקורנפלור

הוראות הכנה:

  1. לחתוך את הטמפה ל-16 חתיכות ולטגן מכל הצדדים, או לצפות את החתיכות בשמן ולצלות בתנור במשך כ-10 דקות ב-200 מעלות עד להשחמה מכל הצדדים.
  2. במחבת גדולה עמוקה או בסיר קטן, שימו את שני סוגי השמנים יחד עם השום והפלפלים החריפים, הדליקו את האש על חוזק בינוני-חלש ובשלו במשך 7-5 דקות עד שהשום והפלפלים יהיו רכים ומעט שחומים
  3. הוסיפו את הכוסברה הקצוצה, ערבבו וטגנו כ-2 דקות
  4. הוסיפו למחבת את כל התבלינים, טגנו כדקה תוך כדי ערבוב.
  5. הגבירו את עוצמת האש ומיד הוסיפו את תערובת המים והקורנפלור, ערבבו היטב עד שהסיר יבעבע.
  6. הוסיפו את הטמפה המטוגן וגרגירי החומוס, והמשיכו לבשל כחצי שעה על אש קטנה תוך כדי ערבוב מדי פעם
  7. מומלץ להגיש עם פלפל חריף מטוגן, פרוסת לימון וכוסברה טרייה קצוצה למעלה לצד לחמנייה רכה
    בתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...