איך מייצרים אוזני המן בכמויות מסחריות? ביקרנו במפעל של "מאפה נאמן"

לכבוד פורים המשמין הבא עלינו לטובה, נסענו למפעל של הרשת באיזור התעשייה בעטרות, פגשנו את מימי נאמן שנתנה לנו פתח למאחורי הקלעים של הכנת כמות כל כך גדולה של המאכל הלאומי של החג • ומתכון, כמובן שיש גם מתכון, מה חשבתם?

צילום: יוני ריקנר

אוזני המן תמר קלאסי - המתכון של מימי נאמן

מרכיבים
2 כוסות קמח
כפית אבקת אפייה
רבע כוס אבקת סוכר
ביצה טרופה
מעט מים (לפי הצורך)
רבע כוס שמן קנולה
ממרח שאוהבים:נוטלה,חלבה,פרג,ממרח תמרים

מימי נאמן מכינה אוזני המן, צילום: נאמן סטודיו

אופן ההכנה:
מערבבים היטב בקערה את הקמח ואבקת האפיה,מוסיפים אבקת סוכר,ביצה ושמן.
מוסיפים מעט מים(בערך 2 כפות)עד לקבלת בצק אחיד ונח לעבודה(אם הבצק פירורי להוסיף עוד כף מים).
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מחממים תנור ל180 מעלות(מצב רגיל) ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
מפזרים קמח על משטח עבודה נקי ומרדדים את הבצק לעלה דק(3-4 מילימטר).
קורצים עיגולים בעזרת כוס רחבה ומניחים במרכז כל עיגול ממרח שאוהבים.
סוגרים את העיגול למשולש ומהדקים היטב את הקצוות על מנת שלא יפתח באפייה.
אופים כ-20 דקות או עד שאוזני ההמן מקבלים צבע זהוב

פורים שמח🤡

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר