קציצות דגים מרוקאיות (אבי ביטון)
היתרון שבמתכון זה הוא היותו מבוסס על קופסאות שימורים של טונה ולא על דגים טריים, זה עדיין יוצא מדהים. תהנו
חומרי גלם לקציצות:
3 קופסאות טונה מסוננות
6 כפות פירורי לחם
צרור כוסברה קצוצה
1 בצל לבן קצוץ דק
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל
ביצה
5 שיני שום כתושות
חומרי גלם לרוטב:
41 כוס שמן קנולה
4 עגבניות קצוצות
1 כף פפריקה מרוקאית
כפית כמון
צרור כוסברה קצוצה
פלפל אדום חריף פרוס דק
כף גדושה אריסה מרוקאית
כפית שטוחה כורכום
עשר שיני שום כתושות
3 וחצי כוסות מים
אופן ההכנה:
1. יוצרים קציצות מכל חומרי הקציצות ועושים כדורים בגודל 70 גרם ומקררים. ומטגנים בשמן חצי עמוק
2 יוצקים את השמן
3. בסיר רחב מטגנים את השום, העגבניות, הפלפל ומוסיפים את שאר החומרים.
4. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה, מכניסים את הקציצות אחת אחת ומבשלים 15 דק.

אבי ביטון, שף מסעדת קפה פופולר ומעדניית סוליקה // צילום: אריאל עפרון
מרק סלמורחו בשרי או חלבי (ויקטור גלוגר)
מרק עגבניות קר, "סלמורחו" מתכון אנדלוסי מרענן בשתי אופציות: בשרי: עם אווז מעושן או חלבי: עם טוסט גבינת עזים .
מרכיבים למרק:
1 קג עגבניות בשלות
2/3 כוס שמן זית או שמן לחמניות
100 גרם פנים של לחם לבן או לחניה
2 כפות חומץ תפוחים או חומץ בן יין
1 פלפל ירוק (לא חריף)
4 שיני שום
מים או קרח
5 טיפות טבסקו
מלח לפי טעם
לאופציה הבשרית: ביצה קשה קבוצה, בצל ירוק , אווז מעושן וכמה טיפות שמן זית
לאופציה החלבית: להגיש עם טוסט של גבינה עיזים או מוצרלה עם שמן זית ועלי בזיליקום
אופן הכנה:
לחתוך את עגבניות, פלפל ירוק ואת הלחם לחתיכות גסות, להכניס אותם לקערה של הבלנדר או מיקסר יחד עם החומץ ושינוי השום ונותנים היטב, יוצרים לאט לאט את השמן ומנוסים כמה קוביות קרח או מיים קרים כדי שיהיה מרקם סמיך אך חלק. אם יש צורך מסננים. מחבלים עם מלח לפי הטעם וכמה טיפות רוטב טבסקו. להגיש קר!
ויקטור גלוגר משמש כיום כשף ויועץ קולינרי למתחמי הקולינריה קנקון

מרק סלמורחו // צילום: יחצ
פסטה עם דגים משומרים ולחם ישן (ברנע שלס)
חומרים:
500 גרם פסטה יבשה (מה שיש במזווה)
שתי פרוסות ישן יבשות טחונות לפירורים
חבילת שימורי אנשובי.
שן שום פרוסה
אופן ההכנה:
מרתיחים סיר מים עם כף מלח לפסטה
ומבשלים בהתאם להוראות היצרן.
מחממים במחבת קצת מהשמן של האנשובי ומזהיבים את פירורי הלחם בחום בינוני.
מעבירים לכלי את הפירורים המוזהבים, ובאותו מחבת מזהיבים את השום במעט שמן, מוסיפים את האנשובי ומעט נוזל בישול של הפסטה, את הפסטה ומערבבים תוכ בישול לעוד דקה לחיבור טעמים, מוסיפים קצת מהפירורי לחם להסמכה של הרוטב, מעבירים לכלי ומפזרים עוד פירורי לחם מעל.

זו אמנם אילוסטרציה, אבל זה בהחלט יכול לצאת דומה // צילום: גטי אימג'ס
ברנע שלס, שף פרטי לאירועים ויועץ קולינרי, בעל עבר בניהול כמה מהמסעדות המובילות בישראל
טבעונים ונהנים: דאל עדשים קל ופשוט (לין מיטשל)
חומרים:
רבע קילו עדשים כתומות
חתיכת ג׳ינג׳ר
4 שיני שום,
צרור כוסברה.
בצל יבש
אופציונלי אך מומלץ: חצי כפית זרעי כוסרה, חצי כפית זרעי כמון, חצי כפית זרעי חילבה, חצי כפית חרדל שחור (אפשר גם חלק מהזרעים), כף קארי וכף פפריקה
אופן הכנה:
שוטפים את העדשים (מומלץ להכין כמות של רבע ליטר כי במהלך הבישול עם המים זה נהיה פי ארבעה מגודלו המקורי). בנפרד מחממים מעט שמן בסיר, אליו אפשר להוסיף את כל הזרעים, ובצל קצוץ. לאחר שהבצל משחים והתבלינים מתפצפצים לאיטם בשמן, יש להוסיף את העדשים, לערבב קצת, ואז להוסיף מים - פי שלושה מכמות העדשים.
מדי פעם יש לערבב מהתחתית כדי שהעדשים לא ידבקו, ובנוסף, ניתן להוסיף מים במידת הצורך. אל העדשים עם המים מוסיפים חתיכת ג׳ינג׳ר מכובדת קצוצה דק, את השום קצוץ, וצרור שלם של כוסברה. כף גדולה של פפריקה מתוקה, וכף גדושה של קארי צהוב. נותנים לזה להתבשל בערך חצי שעה. וטועמים. אפשר לתקן ולחזק טעמים (להוסיף שום וג׳ינג׳ר, להמליח עם סויה).
לין מיטשל היא בעלת המטבח הטבעוני מאמא-לינה בפלורנטין, וליין הפסטיבל המצליח בא לי טאלי

דאל עדשים- זה רק נראה לא טעים // צילום: באדיבות "בא לי טאלי"
טירמיסו צנוברים (שאול בן אדרת)
מצרכים לשמונה מנות:
2 חבילות ביסקוטים
1 כוס קפה אספרסו
1/2 ליטר שמנת מתוקה
4 חלמונים
1/2 קילו גבינת מסקרפונה
1/2 כוס אבקת סוכרlira
4 כפות ליקר אמרטו/ רוזטה שקדים
1 כוס צנוברים קלויים
4 כפות אבקת קקאו איכותית
אופן ההכנה:
להקציף חלמונים וסוכר לקרם צהוב חלק.
להוסיף גבינת מסקרפונה ולערבב היטב.
להקציף שמנת מתוקה עד שהקצף עומד ויציב.
לאחד את קצף החלמונים, הגבינה והסוכר עם קצף השמנת.
להוסיף אמרטו ולערבב לקרם אחיד.
בקערה- לערבב את האספרסו ואבקת הסוכר.
להכין תבנית לטרמיסו, לטבול בסקוטים באספרסו ולסדר שכבה אחידה וצפופה. מעליהם, למרוח את קרם הטרמיסו בגובה 2 ס"מ שיכסה את כל הביסקוויטים.
מניחים שכבה נוספת של בסקוטים טבולים ועליהם עוד שכבה של הקרם.
לפזר קקאו מעל, ולצנן במקרר כשעתיים לפחות.
לפני ההגשה, לפזר מעל את הצנוברים הקלויים.

אם עקבתם אחר ההוראות, ככה זה אמור להיראות // צילום: יחצ
שאול בן אדרת, מסעדת התרנגול הכחול, ניסים אלוני 10, תל אביב טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו