לכבוד סוף השבוע הקיצי המצפה לנו, החלטתי לפנק את הילדים בגלידה ביתית. נכון, יש לנו את כל האביזרים הדרושים להכנת גלידה ממש כמו בגלידריות. אבל יש גם קסם בהכנת גלידה ביתית פשוטה. בילדותי קראנו לה ״פרפה״. מקפא מוקצף על בסיס קצפת וחלב ממותק. החלב הממותק הוא הכרחי לגלידה ביתי ללא מכונה, שכן הוא זה שמעניק לקרם את מרקמו הקטיפתי לאחר ההקפאה. תופתעו לגלות כי קצפת קפואה מתקבלת קמחית למדי, לכן אל תוותרו על המוצר הארכיוני הזה, הוא זה שעושה את ההבדל.
ואם כבר גלידה, אז גלידת קרם עוגיות, כמובן. דקות ספורות של עבודה ואז שעות ארוכות של המתנה שמשתלמת! שכן, עוגת גלידת אוריאו היא פינוק טעים במיוחד. בתאבון!
עוגת גלידת אוריאו
רשימת חומרים לעוגת אינגליש קייק:
לתחתית:
6 ביסקוויטים רגילים
6 עוגיות אוריאו
½ כוס שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד מריר
25 גרם חמאה
לגלידה:
1 מיכל שמנת מתוקה קרה מאוד
1/3 כוס חלב ממותק קר מאוד
1 כף שטוחה אבקת אינסטנט פודינג וניל
12 עוגיות אוריאו שבורות גס
לציפוי:
75 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות
¼ כוס שמנת מתוקה
עוגיות אוריאו לקישוט
אופן ההכנה:
לתחתית: במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים לאבקה, מעבירים לקערה.
ממיסים שוקולד, שמנת וחמאה ומערבבים עם הביסקוויטים.
מעבירים לתבנית אינגליש חד פעמית ומהדקים לתחתית.
לקרם: מקציפים קצפת יציבה מהשמנת המתוקה.
מוסיפים חלב ממותק קר ואבקת פודינג ומקציפים במשך דקותיים נוספות לקרם יציב
מקפלים את שברי העוגיות לתוך הקרם ויוצקים על הבסיס.
מכסים ביריעת ניילון ומקפיאים למשך 4 שעות לפחות.
כשהעוגה קפואה, ממש לפני ההגשה, מכינים ציפוי.
מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה, יוצקים מעל שברי השוקולד ומערבבים לגנאש מבריק.
יוצקים על העוגה הקפואה, מקשטים בעוגיות ומגישים מיד.
מאותו קרם מכינים:
גלידוניות
ממלאים תבנית קרח מסיליקון או תבנית ממתקים מסיליקון בקרם
מקפיאים למשך שעתיים לפחות.
מוציאים מן התבנית על צלחת הגשה.
מצפחם בגנאש (כמו הציפוי של העוגה) או בשוקולד מומס.
וזוללים
גביעי גלידה אישיים
ממלאים כוסות אישיות בקרם, אפשר לגוון ובמקום עוגיות להוסיף פירות קפואים או במקום העוגיות לערבב לתוך הקרם ממתקים אחרים.
מקפיאים למשך שלוש שעות לפחות, מקשטים ומגישים