אני נצר לשושלת נשית חובבת שוקולד. שלוש הנשים החשובות והמשפיעות עליי מקרב בנות משפחתי חולקות את אותה אהבה למתוק המתוק הזה. אצל סבתא צשקה הוקצתה מגירת עץ בירכתי כוננית הספרים לטבלאות וקופסאות של שוקולד. חלקן מהודרות ומדיפות ניחוח אירופאי חושני, אחרות פשוטות, מקומיות הישר מהמדף מאחורי הקופה במכולת של אבי.
אמא שלי מתקשה לתפקד כשיש חתיכת שוקולד מפתה בבית, היא מיד דואגת לחסלה חיסול ממוקד או לחילופין להמיס, להקציף, לקפל ולהכין את מוס השוקולד הנפלא שלה. גלה-אחותי, ואני אהבנו לבהות במבחר השוקולדים הססגוני בחנות הממתקים במרכז המסחרי הישן, לבחור אחד (לרוב ארנב או גמד) לפתוח באיטיות את קליפת האלומיניום הצבעונית והמרשרשת ולהתענג. עד היום איננו עומדות בפיתוי וששות אליי שוקולד בכל הזדמנות הנקרית בדרכינו.
את מתכוני השוקולד לכבוד יום השוקולד הבינלאומי אני מקדישה לשלוש הנשים המופלאות הללו.
צילום: לירון אלמוג
כדורי שוקולד שלי:
רשימת חומרים לכ-30 יח':
150 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות
1/2 כוס שמנת מתוקה
200 גרם ביסקוויטים שבורים
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס קקאו
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
50 גרם שוקולד חלב מגורר
אופן ההכנה:
1. ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה לתערובת חלקה ומבריקה.
2. מעבירים את כל החומרים מלבד שוקולד החלב למעבד מזון ומעבדים לתערובת משחתית.
3. מעבירים למקרר עד שהתערובת תתייצב וניתן יהיה ליצור ממנה עיגולים.
4. כשהתערובת יציבה מגלגלים כדורים קטנים ואחידים.
5. מצפים את הכדורים בשוקולד חלב מגורר ושומרים בקירור.
צילום: לירון אלמוג
בראוניס שוקולד פאדג':
רשימת חומרים לתבנית 20 על 30:
200 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות
150 גרם מחמאה
1/2 כוס סוכר חום דחוס
1/2 כוס סוכר
3 ביצים
3/4 כוס קמח תופח
אופן ההכנה:
1. ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר. מערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה.
2. טורפים ביצים ומוסיפים תוך כדי ערבוב לתערובת השוקולד.
3. מקפלים לתערובת את הקמח התופח.
4. מעבירים את הבלילה לתבנית מלבנית 20/30 ס"מ משומנת.
5. אופים בחום בינוני 180 מעלות כ-20 דקות (מרכז העוגה צריך להיות רך ופני העוגה פריכים).
6. מוציאים מהתנור, מכסים במגבת נקייה ומצננים.
7. לאחר שהעוגה הצטננה חותכים לריבועים קטנים ושומרים בקופסא אטומה.
צילום: לירון אלמוג
טופי שוקולד
רשימת חומרים לכ-20 יח'
100 גרם סוכר
1 שפופרת חלב ממותק (כ-200 גרם)
25 גרם חמאה
1 כפית דבש
50 גרם שוקולד מריר משובח וקצוץ
אופן ההכנה:
1. בקלחת קטנה מבשלים על אש נמוכה את כל המרכיבים למעט השוקולד.
2. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל כ-4 דקות נוספות.
3. כשהתערובת סמיכה מאוד מטפטפים כמה טיפות לתוך מעט מי קרח, אם הטיפות מתקשות מיד וניתן להחזיקן בשתי אצבעות, התערובת מוכנה, אם לא יש לבשל דקה נוספת.
4. מסירים מעל האש ומוסיפים שוקולד, מערבבים היטב.
5. יוצקים לתבנית קטנה מרופדת נייר אפייה או ניילון נצמד ומקררים במקפיא במשך כשעה עד שניתן לחתוך את הטופי לרבועים.
6. עוטפים כל ריבוע בנייר צלופן שקוף ומסדרים בקופסא.
7. מומלץ לאחסן במקרר או במקפיא
צילום: לירון אלמוג
לבבות שוקולד מרציפן
רשימת חומרים לכ-20 לבבות:
100 גרם שוקולד מומס
200 גרם מרציפן איכותי
8 ביסקוויטים בטעם חמאה
1/4 כוס חלב
2 כפות סוכר
50 גרם חמאה
20 לבבות סוכר קטנים לקישוט
אופן ההכנה:
1. מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון לעיסה חלקה ואחידה.
2. ממלאים תבנית שקעים מסיליקון בצורת לבבות ומצננים במקרר עד שמתקשה לחלוטין.