צילום: איתיאל ציון // שוקולד. טעים ומתוק

כך תכינו שוקולד בקלי קלות

יום השוקולד כבר כאן, ולכבודו בחרנו במתכונים אהובים ומתוקים במיוחד • מבראוניס טעימים ועד לשוקולד שארוז בנייר צלופן

אני נצר לשושלת נשית חובבת שוקולד. שלוש הנשים החשובות והמשפיעות עליי מקרב בנות משפחתי חולקות את אותה אהבה למתוק המתוק הזה. אצל סבתא צשקה הוקצתה מגירת עץ בירכתי כוננית הספרים לטבלאות וקופסאות של שוקולד. חלקן מהודרות ומדיפות ניחוח אירופאי חושני, אחרות פשוטות, מקומיות הישר מהמדף מאחורי הקופה במכולת של אבי. 

אמא שלי מתקשה לתפקד כשיש חתיכת שוקולד מפתה בבית, היא מיד דואגת לחסלה חיסול ממוקד או לחילופין להמיס, להקציף, לקפל ולהכין את מוס השוקולד הנפלא שלה. גלה-אחותי, ואני אהבנו לבהות במבחר השוקולדים הססגוני בחנות הממתקים במרכז המסחרי הישן, לבחור אחד (לרוב ארנב או גמד) לפתוח באיטיות את קליפת האלומיניום הצבעונית והמרשרשת ולהתענג. עד היום איננו עומדות בפיתוי וששות אליי שוקולד בכל הזדמנות הנקרית בדרכינו.

את מתכוני השוקולד לכבוד יום השוקולד הבינלאומי אני מקדישה לשלוש הנשים המופלאות הללו.

צילום: לירון אלמוג
צילום: לירון אלמוג

כדורי שוקולד שלי:

רשימת חומרים לכ-30 יח':

150 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות

1/2 כוס שמנת מתוקה

200 גרם ביסקוויטים שבורים

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס קקאו

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

50 גרם שוקולד חלב מגורר 

אופן ההכנה:

1.    ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה לתערובת חלקה ומבריקה.

2.    מעבירים את כל החומרים מלבד שוקולד החלב למעבד מזון ומעבדים לתערובת משחתית.

3.    מעבירים למקרר עד שהתערובת תתייצב וניתן יהיה ליצור ממנה עיגולים.

4.    כשהתערובת יציבה מגלגלים כדורים קטנים ואחידים.

5.    מצפים את הכדורים בשוקולד חלב מגורר ושומרים בקירור.

צילום: לירון אלמוג
צילום: לירון אלמוג

בראוניס שוקולד פאדג':

רשימת חומרים לתבנית 20 על 30:

200 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות

150 גרם מחמאה

1/2 כוס סוכר חום דחוס

1/2 כוס סוכר 

3 ביצים

3/4 כוס קמח תופח

אופן ההכנה:

1.    ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר. מערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה.

2.    טורפים ביצים ומוסיפים תוך כדי ערבוב לתערובת השוקולד.

3.    מקפלים לתערובת את הקמח התופח.

4.    מעבירים את הבלילה לתבנית מלבנית 20/30 ס"מ משומנת.

5.    אופים בחום בינוני 180 מעלות כ-20 דקות (מרכז העוגה צריך להיות רך ופני העוגה פריכים).

6.    מוציאים מהתנור, מכסים במגבת נקייה ומצננים.

7.    לאחר שהעוגה הצטננה חותכים לריבועים קטנים ושומרים בקופסא אטומה.

צילום: לירון אלמוג
צילום: לירון אלמוג

טופי שוקולד

רשימת חומרים לכ-20 יח'

100 גרם סוכר

1 שפופרת חלב ממותק (כ-200 גרם)

25 גרם חמאה

1 כפית דבש

50 גרם שוקולד מריר משובח וקצוץ

אופן ההכנה:

1.    בקלחת קטנה מבשלים על אש נמוכה את כל המרכיבים למעט השוקולד.

2.    מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל כ-4 דקות נוספות.

3.    כשהתערובת סמיכה מאוד מטפטפים כמה טיפות לתוך מעט מי קרח, אם הטיפות מתקשות מיד וניתן להחזיקן בשתי אצבעות, התערובת מוכנה, אם לא יש לבשל דקה נוספת.

4.    מסירים מעל האש ומוסיפים שוקולד, מערבבים היטב.

5.    יוצקים לתבנית קטנה מרופדת נייר אפייה או ניילון נצמד ומקררים במקפיא במשך כשעה עד שניתן לחתוך את הטופי לרבועים.

6.    עוטפים כל ריבוע בנייר צלופן שקוף ומסדרים בקופסא.

7.    מומלץ לאחסן במקרר או במקפיא

צילום: לירון אלמוג
צילום: לירון אלמוג

לבבות שוקולד מרציפן

רשימת חומרים לכ-20 לבבות:

100 גרם שוקולד מומס

200 גרם מרציפן איכותי

8 ביסקוויטים בטעם חמאה

1/4 כוס חלב

2 כפות סוכר

50 גרם חמאה

20 לבבות סוכר קטנים לקישוט

אופן ההכנה:

1.    מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון לעיסה חלקה ואחידה.

2.    ממלאים תבנית שקעים מסיליקון בצורת לבבות ומצננים במקרר עד שמתקשה לחלוטין.

3.    משחררים מהתבנית ומקשטים בלבבות אדומים.

4.    מגישים קר מהמקרר.

צילום: לירון אלמוג
צילום: לירון אלמוג

עוגת פאדג' שוקולד

רשימת חומרים לתבנית מס.24 :

250 גרם שוקולד

250 גרם חמאה

2 כפות סוכר חום

1 וחצי כף קקאו

1 כף מים

4 ביצים מופרדות

1/3 כוס סוכר

2 כפות ברנדי

אופן ההכנה:

1.    ממיסים במיקרוגל שוקולד חמאה, סוכר חום, קקאו ומים ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה.

2.    מערבבים פנימה את החלמונים.

3.    מקציפים חלבונים וסוכר לקצף קטיפתי.

4.    מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד, מוסיפים ברנדי.

5.    מעבירים לתבנית משומנת ואופים בחום נמוך 150 מעלות במשך כשעה.

6.    לאחר האפייה העוגה נסדקת וצונחת במרכזה, לא לדאוג.

7.    מצננים ומעבירים את העוגה למקרר. מוציאים מקירור כ-30 דקות לפני ההגשה.



 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...