לא כולנו אוהבים דבש, או לפחות לא תמיד קל להתרגל לטעמו העשיר, למרקמו הדומיננטי ולצריבה הטובה במורד הגרון שמביא עמו דבש איכותי עשיר בנוגדי חימצון.
דבש איכותי הוא אינו דבר של מה בכך. דבש דבורים זני, מקומי שאינו עובר חימום ואינו מהול בסוכר – הוא מוצר נהדר. הוא בריא לנו וטומן בחובו סגולות טעם וכן תשורות מרפאות מן הטבע.
ועכשיו...? רוצו לאפות את העוגיות הללו. לא לפני שאתם טועמים כפית דבש מן הצנצנת ונהנים ממנו ככה, כפי שהוא.
עוגיות דבש ושוקולד ממכרות במיוחד
מצרכים לכ-40 עוגיות:
- ½ כוס שמן זית
- 50 גר' חמאה רכה או מומסת
- 3/4 כוס סוכר לבן
- ¼ כוס דבש
- כפית תמצית/מחית וניל
- 1 ביצה
- 2 ורבע כוסות קמח לבן רגיל
- 2 כפות קקאו מנופה
- 2 כפיות שטוחות (10 גר') אבקת סודה לשתיה
- ¼ כפית מלח דק
- ½ כפית אבקת קינמון אם רוצים
- 1 כוס פצפוצי שוקולד מריר
למבוגרים: אפשר להוסיף לתערובת 1 כף אבקת קפה נמס ולקשט בשבבי שקדים
אופן ההכנה: