פוקאצ'ה הוא מאכל אהוב במיוחד, ואם משקיעים בו הרבה אהבה, הטעמים שלו עשויים להיות מדהימים. אז אם קצת תשקיעו בעצמכם, תוכלו להתפנק על פוקאצ'ה שתעשה לכם את היום.
חומר גלם (ל-2 פוקאצ'ות גדולות):
לבצק:
- 500 גרם (3.5 כוסות + כף) קמח לחם, מנופה
- 10 גרם (כף) שמרים יבשים
- 30 גרם (2 כפות) סוכר
- 5 גרם (כפית) מלח
- 60 מ"ל (רבע כוס) שמן זית
- 400 מ"ל (כוס ושלושת רבעי פחות 2 כפות) מים
לתוספות:
- 2 כפות שמן זית
- כף ממרח פסטו
- חצי כף ממרח פלפל צ'ומה
- קישוא קלוף ופרוס לאורך לפרוסות דקיקות
- גליל גבינת עיזים, פרוס לפרוסות
- מעט סולת, לפיזור
- מעט גרנה פדנו ועלי בייבי, להגשה
אופן ההכנה:
- מניחים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח ומערבבים קלות. מוסיפים את שמן הזית והמים, ומערבבים עם הידיים רק עד שלא נותרו עודפי קמח והעיסה אחידה יחסית.
- מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה.
- מוציאים את הקערה מהניילון ומבצעים פעולת קיפול ראשונה – מקפלים לאמצע את הבצק מארבע פינות, מכסים ומניחים לחצי שעה.
- חוזרים על הפעולה פעם נוספת, מניחים שוב לחצי שעה. מוציאים את הבצק מהקערה אל משטח מעט מקומח, וחוצים אותו לשניים בזהירות על מנת לשמור על האוויר בבצק.
- בינתיים, מחממים תנור ל-270 מעלות ומניחים אבן שמוט או תבנית אפייה הפוכה במרכז התנור.
- מניחים כל חלק על גבי נייר אפיה משומן. בעזרת ידיים משומנות, פותחים את הבצק לצורה עגולה או אובלית עם שוליים מוגבהים.
- מכסים כל חלק ומניחים למנוחה של כ-20 דקות.
- מזלפים שמן זית על הבצק. מניחים תלוליות קטנות של פסטו ופלפל צ'ומה. מניחים פרוסות קישואים ופרוסות גבינת עיזים. משמנים קצת את שולי הבצק המוגבהים ומפזרים עליהם מעט סולת.
- מכניסים לתנור הלוהט למשך כ-10 דקות, עד שהפוקאצ'ה מזהיבה ומבעבעת.
- מוציאים, מפזרים גרנה פדנו ועלי בייבי – וזוללים.
יעל דאבי היא בלוגרית אוכל, חברת נבחרת "ישראלי קיטשן".
למתכונים נוספים ב"ישראלי קיטשן" היכנסו לכאן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו