פוקאצ'ה קישואים וגבינת עיזים | צילום: יעל דאבי

ללא לישה, עם המון טעם: פוקאצ'ה קישואים וגבינת עיזים

פחמימות הן דבר שקשה מאוד שלא לאהוב, ואם אפשר להפוך אותן למרעננות – הרווחנו בגדול • אז אם פעם רציתם לאכול פוקאצ'ה עם טוויסט, הנה מתכון לאחת כזו בדיוק

פוקאצ'ה הוא מאכל אהוב במיוחד, ואם משקיעים בו הרבה אהבה, הטעמים שלו עשויים להיות מדהימים. אז אם קצת תשקיעו בעצמכם, תוכלו להתפנק על פוקאצ'ה שתעשה לכם את היום.

חומר גלם (ל-2 פוקאצ'ות גדולות):

לבצק:

  • 500 גרם (3.5 כוסות + כף) קמח לחם, מנופה
  • 10 גרם (כף) שמרים יבשים
  • 30 גרם (2 כפות) סוכר
  • 5 גרם (כפית) מלח
  • 60 מ"ל (רבע כוס) שמן זית
  • 400 מ"ל (כוס ושלושת רבעי פחות 2 כפות) מים

לתוספות:

  • 2 כפות שמן זית
  • כף ממרח פסטו
  • חצי כף ממרח פלפל צ'ומה
  • קישוא קלוף ופרוס לאורך לפרוסות דקיקות
  • גליל גבינת עיזים, פרוס לפרוסות
  • מעט סולת, לפיזור
  • מעט גרנה פדנו ועלי בייבי, להגשה

אופן ההכנה:

  1. מניחים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח ומערבבים קלות. מוסיפים את שמן הזית והמים, ומערבבים עם הידיים רק עד שלא נותרו עודפי קמח והעיסה אחידה יחסית.
  2. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה.
  3. מוציאים את הקערה מהניילון ומבצעים פעולת קיפול ראשונה – מקפלים לאמצע את הבצק מארבע פינות, מכסים ומניחים לחצי שעה.
  4. חוזרים על הפעולה פעם נוספת, מניחים שוב לחצי שעה. מוציאים את הבצק מהקערה אל משטח מעט מקומח, וחוצים אותו לשניים בזהירות על מנת לשמור על האוויר בבצק.
  5. בינתיים, מחממים תנור ל-270 מעלות ומניחים אבן שמוט או תבנית אפייה הפוכה במרכז התנור.
  6. מניחים כל חלק על גבי נייר אפיה משומן. בעזרת ידיים משומנות, פותחים את הבצק לצורה עגולה או אובלית עם שוליים מוגבהים.
  7. מכסים כל חלק ומניחים למנוחה של כ-20 דקות.
  8. מזלפים שמן זית על הבצק. מניחים תלוליות קטנות של פסטו ופלפל צ'ומה. מניחים פרוסות קישואים ופרוסות גבינת עיזים. משמנים קצת את שולי הבצק המוגבהים ומפזרים עליהם מעט סולת.
  9. מכניסים לתנור הלוהט למשך כ-10 דקות, עד שהפוקאצ'ה מזהיבה ומבעבעת.
  10. מוציאים, מפזרים גרנה פדנו ועלי בייבי – וזוללים.

יעל דאבי היא בלוגרית אוכל, חברת נבחרת "ישראלי קיטשן".

למתכונים נוספים ב"ישראלי קיטשן" היכנסו לכאן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...