אחד הדברים הכיפיים ביותר שאפשר לאכול כשהגשם יורד ללא הפסקה, הוא מרק – ואם תשאלו אותנו, אז מרק שעועית הוא אחד המועדפים ביותר עלינו.
יודעים מה? המתכון הזה יכול להתאים גם אם מזג האוויר לא חורפי, וזה מה שחשוב בסופו של דבר – שהוא יהיה טעים בכל פעם מחדש!
חומרי הגלם:
- 2 כוסות שעועית לבנה, לאחר שהושרתה במים במשך 12 שעות
- כף אבקת סודה לשתייה
- 4 כפות שמן זית
- 3 שיני שום קצוצות
- כפית כמון
- כף כורכום
- 2 כפיות פפריקה
- קורט פלפל שחור
- קופסה קטנה של רסק עגבניות
- כפית מלח
- מים, לפי הצורך
אופן ההכנה:
- מסננים את השעועית ממי ההשריה, מוסיפים אבקת סודה לשתייה ומערבבים. משהים לחצי שעה, ואז שוטפים היטב.
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומוסיפים את השום. מטגנים תוך ערבוב עד להזהבה.
- מוסיפים את התבלינים (פרט למלח) ומטגנים כדקה תוך ערבוב.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים את השעועית ומערבבים פעם נוספת. מוסיפים מים עד לחצי מגובה הסיר, ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מוסיפים את המלח, מנמיכים את האש ומבשלים למשך שעה וחצי, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהשעועית מתרככת.
- טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
יעל דאבי היא בלוגרית אוכל, חברת נבחרת "ישראלי קיטשן".
למתכונים נוספים ב"ישראלי קיטשן" היכנסו לכאן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו