מרק שעועית לבנה | צילום: יעל דאבי

בדיוק לימים קרים וגשומים: מרק השעועית שיעשה לכם טוב

רוצים לחמם את הבטן במרק טעים ומוצלח? בדיוק בשביל הכנו עבורכם מתכון למרק מזין וממלא שגם יהיה טעים, ובעיקר כזה שיתאים לא רק לחורף

אחד הדברים הכיפיים ביותר שאפשר לאכול כשהגשם יורד ללא הפסקה, הוא מרק – ואם תשאלו אותנו, אז מרק שעועית הוא אחד המועדפים ביותר עלינו.

יודעים מה? המתכון הזה יכול להתאים גם אם מזג האוויר לא חורפי, וזה מה שחשוב בסופו של דבר – שהוא יהיה טעים בכל פעם מחדש!

חומרי הגלם:

  • 2 כוסות שעועית לבנה, לאחר שהושרתה במים במשך 12 שעות
  • כף אבקת סודה לשתייה
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות
  • כפית כמון
  • כף כורכום
  • 2 כפיות פפריקה
  • קורט פלפל שחור
  • קופסה קטנה של רסק עגבניות
  • כפית מלח
  • מים, לפי הצורך

אופן ההכנה:

  1. מסננים את השעועית ממי ההשריה, מוסיפים אבקת סודה לשתייה ומערבבים. משהים לחצי שעה, ואז שוטפים היטב.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומוסיפים את השום. מטגנים תוך ערבוב עד להזהבה.
  3. מוסיפים את התבלינים (פרט למלח) ומטגנים כדקה תוך ערבוב.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים את השעועית ומערבבים פעם נוספת. מוסיפים מים עד לחצי מגובה הסיר, ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
  5. מוסיפים את המלח, מנמיכים את האש ומבשלים למשך שעה וחצי, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהשעועית מתרככת.
  6. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

יעל דאבי היא בלוגרית אוכל, חברת נבחרת "ישראלי קיטשן".

למתכונים נוספים ב"ישראלי קיטשן" היכנסו לכאן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...