בשיתוף אפי גרין
קבלו מתכון טעים ומפתיע של קוסקוס, שיכול לשמש גם כקינוח וגם כמנה עיקרית, והעיקר - הוא בצבע ורוד!
מצרכים לפירות יבשים:
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
3 כפות סילאן
7 משמשים מיובשים
7 שזיפים מיובשים
45 גרם צימוקים בהירים
45 גרם צימוקים כהים
רבע כפית הל טחון
רבע כפית קינמון טחון
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה נאה.
במקביל משרים את הפירות במים רותחים במשך 20 דקות.
מצננים וקוצצים דק, וכשהבצל התחיל להשחים מוסיפים סילאן, תבלינים ואת הפירות שקצצנו.
מבשלים על אש נמוכה עוד 2 דקות.
מצרכים לבטטה:
2 בטטות בינוניות
מעט שמן
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ׳ילי מתוק
5 פקאן מסוכר
1 שן שום כתושה
אופן ההכנה:
קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות.
שמים בתבנית ומזלפים מעל שמן ואופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות עד להשחמה יפה.
מוציאים, מוסיפים את הסויה, הצ׳ילי, השום והפקאן, קוצצים גס ומערבבים.
מצרכים לקוסקוס:
1 חבילת קוסוקוס עבה (אפשר ומומלץ קוסקוס של "קוסקוס מזון")
400 מ״ל מים רותחים
3 כפות שמן זית
כפית אבקת סלק
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
שמים בקערה חסינת חום את הקוסקוס, המלח, אבקת הסלק ושמן זית ומערבבים.
מוסיפים את המים החמים, מכסים ומשהים 5 דקות.
מפוררים עם מזלג על מנת לאוורר את הקוסקוס, מחכים 5 דקות נוספות, מערבבים פנימה את הפירות היבשים והבטטה, מעבירים לצלחות ומתענגים על כל ביס.
למתכונים נוספים של אפי גרין היכנסו לכאן
למתכונים נוספים של ישראלי קיטשן היכנסו לכאן
בשיתוף אפי גרין