סלט ספורטאיות של קפה גן סיפור | צילום: לינה מיארה

סלט הספורטאיות

אחת המנות הנמכרות והאהובות ביותר במסעדות של קבוצת "קפה גן סיפור" היא הסלט הזה, ומאחורי המנה יש גם סיפור מעניין שכולל גם את נבחרת ההתעמלות האומנותית

בתקופת החגים אנחנו טובעים בין שלל מתכונים, רובם "כבדים", כתף טלה לשולחן החג פה, עוגות ענק שם. הפעם נלך על משהו קליל יותר, כזה שמתאים למעט ימי השגרה שיש לנו בחודש ספטמבר הנוכחי - סלט.

מנת "סלט הספורטאים" של קפה גן סיפור, שהפכה לאחת הנמכרות והאהובות במקום, היא בכלל תולדה של שיתוף פעולה שנחתם בין קבוצת המסעדות לנבחרת ההתעמלות האומנותית של אירה ויגדורצ'יק. "המטרה הייתה לייצר סלט שיהיה מענה מושלם לספורטאים ולספורטאיות", מספר חגי אברהמי, שף הקבוצה. "הוא הפך להצלחה בגלל הגודל שלו אך גם בגלל עושר המרכיבים הבריאים שבו. המסעדות שלנו נמצאות בפארקים, ולא מעט אנשים מגיעים אחרי אימון ומחפשים מנה שלא תעשה להם רגשות אשם - הסלט הזה הוא הפתרון".

סלט ספורטאיות (לארבעה סועדים)

מרכיבים לסלט:

  • 6 מלפפונים בינוניים קצוצים לקוביות8 עגבניות שרי חצויות
  • 1 כף נענע קצוצה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות בצל סגול קצוץ
  • 2 כפות אגוזי מלך שבורים
  • 2 כפות חמוציות מיובשות
  • 100 גרם קינואה מבושלת
  • 100 גרם עדשים שחורות מבושלות ומסוננות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כפית מלח

להגשה:

  • 2 כפות גבינת לאבנה
  • 1/2 כפית סומאק
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • פיצוחים לעיטור (גרעיני חמנייה, דלעת, פולי סויה, קשיו, שקדים או כל מה שבא)

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי הסלט יחד, מתבלים בשמן זית, בלימון ובמלח.
2. טועמים ומתקנים תיבול.
3. מורחים על צלחת ההגשה את הלאבנה,
4. מפזרים מעל סומאק ומעט שמן זית
5. עורמים את הסלט על הלאבנה.
6. מזלפים טחינה גולמית ומפזרים את הפיצוחים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו