עוגת מוס שוקולד עשירה וכשרה לפסח , אסף קרלה
עוגת מוס שוקולד עשירה וכשרה לפסח | צילום: אסף קרלה

לכו על זה בגדול: עוגת מוס שוקולד עשירה לפסח

העוגה הזאת דורשת קצת יותר מאמץ, וגם תכנון מקדים - אבל וואו, כמה שהיא שווה את זה • מתכון מתוך מדור קינוחים מיוחד לחג של יוסי שטרית

עוגת מוס שוקולד עשירה

לדקואז (תחתית לעוגה):

  • 110 גרם חלבונים
  • 35 גרם סוכר
  • 100 גרם אבקת שקדים
  • 110 גרם אבקת סוכר

למוס שוקולד חלב:

  • 4 גרם ג'לטין
  • 20 גרם מים קרים
  • 100 גרם שמנת מתוקה
  • 80 גרם חלב
  • 15 גרם סוכר
  • קורט מלח
  • 40 גרם חלמונים (2 חלמונים)
  • 360 גרם שוקולד חלב
  • 300 גרם שמנת מוקצפת למרקם יוגורט יווני

לשנטי שוקולד חלב:

  • 2 גרם ג'לטין
  • 10 גרם מים קרים
  • 405 גרם שמנת
  • 245 גרם שוקולד חלב

אופן ההכנה:

  1. מכינים את התחתית: מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את החלבונים והסוכר לקצף יציב.
  2. בקערה גדולה שמים את אבקת השקדים ואבקת הסוכר. מקפלים יחד עם המרנג ויוצקים לרינג.
  3. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות במשך 15 דקות.
  4. מכינים את מוס השוקולד: ממיסים את הג'לטין במים ושמים במקרר להתייצבות.
  5.  בסיר קטן שמים את השמנת, החלב, הסוכר והחלמונים ומבשלים עד שמגיע לטמפרטורה של 82 מעלות.
  6. מסננים את התערובת מעל השוקולד, מוסיפים מלח וטוחנים עד לאיחוד.
  7. מקררים לטמפרטורת החדר ומקפלים פנימה את השמנת המוקצפת.
  8. יוצקים לרינג על הדקואז ומקררים עד להתייצבות מלאה לפני ההגשה. רצוי להכין יום קודם.
  9. מכינים את השנטי שוקולד: ממיסים את הג'לטין במים ושמים במקרר להתייצבות.
  10. מביאים לרתיחה את השמנת ויוצקים על השוקולד והג'לטין. טוחנים לאיחוד. מקררים יום לפני שימוש.
  11. ביום ההגשה: מקציפים את התערובת במיקסר עם וו הקצפה.
  12. מעבירים לשקית זילוף מזלפים על העוגה.

למעבר לכתבה המלאה - מתכוני קינוחים כשרים לפסח של יוסי שטרית

כלים: קסטרו הום - CASTRO HOME

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר