עוגת מוס שוקולד עשירה
לדקואז (תחתית לעוגה):
- 110 גרם חלבונים
- 35 גרם סוכר
- 100 גרם אבקת שקדים
- 110 גרם אבקת סוכר
למוס שוקולד חלב:
- 4 גרם ג'לטין
- 20 גרם מים קרים
- 100 גרם שמנת מתוקה
- 80 גרם חלב
- 15 גרם סוכר
- קורט מלח
- 40 גרם חלמונים (2 חלמונים)
- 360 גרם שוקולד חלב
- 300 גרם שמנת מוקצפת למרקם יוגורט יווני
לשנטי שוקולד חלב:
- 2 גרם ג'לטין
- 10 גרם מים קרים
- 405 גרם שמנת
- 245 גרם שוקולד חלב
אופן ההכנה:
- מכינים את התחתית: מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את החלבונים והסוכר לקצף יציב.
- בקערה גדולה שמים את אבקת השקדים ואבקת הסוכר. מקפלים יחד עם המרנג ויוצקים לרינג.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות במשך 15 דקות.
- מכינים את מוס השוקולד: ממיסים את הג'לטין במים ושמים במקרר להתייצבות.
- בסיר קטן שמים את השמנת, החלב, הסוכר והחלמונים ומבשלים עד שמגיע לטמפרטורה של 82 מעלות.
- מסננים את התערובת מעל השוקולד, מוסיפים מלח וטוחנים עד לאיחוד.
- מקררים לטמפרטורת החדר ומקפלים פנימה את השמנת המוקצפת.
- יוצקים לרינג על הדקואז ומקררים עד להתייצבות מלאה לפני ההגשה. רצוי להכין יום קודם.
- מכינים את השנטי שוקולד: ממיסים את הג'לטין במים ושמים במקרר להתייצבות.
- מביאים לרתיחה את השמנת ויוצקים על השוקולד והג'לטין. טוחנים לאיחוד. מקררים יום לפני שימוש.
- ביום ההגשה: מקציפים את התערובת במיקסר עם וו הקצפה.
- מעבירים לשקית זילוף מזלפים על העוגה.
למעבר לכתבה המלאה - מתכוני קינוחים כשרים לפסח של יוסי שטרית
כלים: קסטרו הום - CASTRO HOME
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו