זה כשר וזה מושלם: מוס גבינה עם פירות אדומים

עוגה נפלאה לסיים איתה את ליל הסדר - מוס גבינה אוורירי, פירות מתוקים וחמצמצים, ואפילו קראמבל - בגרסה נטולת קמח חיטה • מתכון מתוך מדור קינוחים מיוחד לחג של יוסי שטרית

מוס גבינה כשר לפסח , אסף קרלה
מוס גבינה כשר לפסח. צילום: אסף קרלה

עוגת מוס גבינה ופירות אדומים

מצרכים:
לקראמבל ללא גלוטן:

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם אבקת שקדים
  • 70 גרם סוכר דמררה
  • קורט מלח

למוס גבינה:

  • 4 גרם ג'לטין
  • 20 מ"ל מים קרים
  • 500 גרם שמנת מתוקה
  • 500 גרם גבינת שמנת
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
  • 120 גרם סוכר
  • 30 גרם אינסטנט פודינג וניל

להגשה:

  • פירות אדומים - תותים, פטל ואוכמניות

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקראמבל: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה הרכה יחד עם הסוכר. מוסיפים את אבקת השקדים ומערבבים לאיחוד.
  2. מפזרים בתבנית תנור מכוסה נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, במשך 15-20 דקות או עד שהקראמבל שחום.
  3. מכינים את מוס הגבינה: ממיסים את ג'לטין במים ומקררים עד להתייצבות.
  4. בקערת מיקסר שמים את השמנת המתוקה, גבינת השמנת, השמנת החמוצה, הסוכר והפודינג וניל ומקציפים לקצפת יציבה.
  5. ממיסים את מסת הג'לטין ומוסיפים לתערובת. מערבבים עוד 20 שניות לאיחוד.
  6. מסדרים את הקראמבל בתבנית או בכלי הגשה. יוצקים את המוס מעל שכבת הקראמבל ומקררים במקרר עד להתייצבות מלאה.
  7. מכסים את שכבת מוס הגבינה בפירות אדומים ואוכמניות.

למעבר לכתבה המלאה - מתכוני קינוחים כשרים לפסח של יוסי שטרית

כלים: קסטרו הום - CASTRO HOME

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר